counter

Σεξ με τον πρώην;

Σεξ με τον πρώην;
Σεξ με τον πρώην;

Σεξ με τον πρώην;

Τον απέρριψες για τον προβληματικό του χαρακτήρα, τα μύρια όσα ελαττώματα, επειδή δεν ταιριάζατε ή γιατί δεν υπήρχε μέλλον. Στις μνήμες, όμως, του μυαλού και του κορμιού σου, έχει καταγραφεί ως ο ιδανικός εραστής. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πειρασμός να περάσετε ένα ή περισσότερα βράδια μαζί, μετά τον χωρισμό, ιδιαίτερα αν κι αυτός είναι ανοιχτός σ’ αυτό το ενδεχόμενο, είναι μεγάλος. Είναι όμως καλή ιδέα;

 

Αξίζει τον κόπο;

 

Το σεξ με τον πρώην μπορεί πράγματι να είναι καλό επειδή συνήθως υπάρχει μεγάλη οικειότητα και επειδή γνωρίζουν καλά πώς να ικανοποιεί ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Παρόλα αυτά μία σχέση που αναμασάται και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στο σεξ πρέπει να έχει ξεκαθαρισμένα όρια αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε απογοητεύσεις.

 

Παγίδα #1

 

Αν θεωρείς τον πρώην σου τέλειο εραστή, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη με αποτέλεσμα κάθε καινούργιος να βαθμολογείται -πολλές φορές άδικα- κάτω του μετρίου!

 

Για να την αποφύγεις: Να θυμάσαι ότι το καλό σεξ χρειάζεται χρόνο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δώσεις στο νέο σου σύντροφο την ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα και να εξοικειωθείτε στο κρεβάτι πριν βγάλεις οριστικά συμπεράσματα για τις ερωτικές του επιδόσεις. Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη ότι μια υγιής σεξουαλική σχέση στηρίζεται και στα συναισθήματα και στο συναισθηματικό δέσιμο που είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο.  

 

Παγίδα #2

 

Μήπως το καλό σεξ είναι μια απλή δικαιολογία που απλά σε κρατάει κολλημένη;

Για να την αποφύγεις: Σε πρώτη φάση θα πρέπει να σιγουρευτείς αν πραγματικά έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου και αν πραγματικά θέλεις να προχωρήσεις. Μερικές φορές, παρόλο που ξέρεις ότι είναι αδύνατον να είστε ξανά μαζί, το σεξ μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ένας τρόπος για να συνεχίσετε να έχετε κάποιας μορφής δεσμό. Σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικό να επιδιώξεις να δώσεις οριστικό τέλος και να απομακρυνθείς αφού στην ουσία η επαφή σας υπονομεύει την αίσια έκβαση κάθε νέας σχέσης.  

 

Το σεξ με τον πρώην δεν είναι καλή ιδέα αν:

 

  • Εσύ ή εκείνος είστε σε νέα σχέση με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εξέλιξή της.

 

  • Απλά φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τον αποχωρισμό.

 

  • Είσαι ακόμα κρυφά ή φανερά ερωτευμένη μαζί του.

 

  • Ο ένας από τους δύο έχει ελπίδες ότι θα είστε ξανά μαζί.

 

  • Το κάνεις μόνο και μόνο επειδή νιώθεις μοναξιά ή απογοήτευση.

 

  • Δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου την επόμενη μέρα.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR