counter

Σεξ ή… παράσταση;

Σεξ ή… παράσταση;
Σεξ ή… παράσταση;

Σεξ ή… παράσταση;

Θα δυσκολευτείς να το παραδεχτείς στους άλλους όχι όμως και στον εαυτό σου! Η στατιστική, εξάλλου, επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 60% των γυναικών έχει πάρει Όσκαρ ερμηνείας κάτω από τα σεντόνια, οπότε αν δεν ανήκεις στο υπόλοιπο 40% συνέχισε να διαβάζεις…

 

Το βασικό πρόβλημα με την προσποίηση οργασμού είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεκινήσει σαν «λύση ανάγκης» όμως τελικά να παγιωθεί σε μόνιμη  τακτική. Αν κάτι τέτοιο ισχύει και στη δική σου περίπτωση, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να βγει από αυτή σου τη στάση αφού ούτε εσύ απολαμβάνεις πραγματικά το σεξ και ο σύντροφός σου ζει στα μαύρα σκοτάδια. Αν λοιπόν, πραγματικά επιθυμείς να αλλάξεις τα πράγματα, να θυμάσαι πως το πρώτο βήμα για να πετάξεις τις μάσκες είναι να εντοπίσεις γιατί το κάνεις…

 

Θέλεις να τον ευχαριστήσεις!

 

Ένα διαχρονικό, κοινωνικό στερεότυπο που έχει γεννήσει μύθους και παραπληροφόρηση σχετικά με την γυναικεία ηδονή και κορύφωση είναι ότι ο άνδρας πρέπει πάντα να φέρνει σε οργασμό τη γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίτευξη του οργασμού της γυναίκας αποτελεί την υπέρτατη ναρκισσιστική επιβεβαίωση του ανδρικού «εγώ».  Η γυναίκα από την πλευρά της, στέκεται μπροστά σε αυτή τη βαθιά ανάγκη του άνδρα και προσπαθεί να την ικανοποιήσει.

 

Όμως συχνά, αυτή της η στάση την οδηγεί στην προσποίηση οργασμού προκειμένου να ικανοποιήσει το σύντροφό της ή να αποφύγει μετά την επαφή αυτές τις ερωτήσεις ανασφάλειας που ακολουθούν και συνοδεύονται από ένα βλέμμα αγωνίας. 

Τι συμβουλεύει ο ειδικός: Είναι σημαντικό για τη γυναίκα να καταρρίψει τον σεξουαλικό μύθο ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον οργασμό της γυναίκας είναι ο άνδρας και ότι «αν ο άνδρας είναι ικανός εραστής, την φτάνει πάντα σε οργασμό». Από την άλλη να φροντίσει να ενημερωθεί σωστά σε ότι αφορά τη διαδικασία οργασμικής κορύφωσης του γυναικείου φύλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άνδρες για να κορυφώσουν ενώ για κάποιες είναι σημαντική η κλειτοριδική διέγερση. Γι’ αυτό σημαντική είναι και η καθοδήγηση στις ερωτογενείς ζώνες και από την ίδια.  

 

Έχεις λάθος πρότυπα!

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλήγουν να πιστεύουν ότι το  σεξ στην πραγματική ζωή είναι όπως αυτό που βλέπουν στις  κινηματογραφικές ταινίες ή τα βιντεάκια ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να σχηματίζουν λάθος εντυπώσεις και πιθανόν λάθος προσδοκίες για το σεξ.  Πολύ συχνά η γυναίκα βομβαρδισμένη  από τα ερεθίσματα αυτά  φτάνει σε ένα σημείο όπου αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό. Αναρωτιέται μήπως τελικά δεν είναι φυσιολογικό να μη κορυφώνει κάθε φορά, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στην προσποίηση προκειμένου η ίδια να αισθανθεί πιο ερωτική.

 

Τι συμβουλεύει ο ειδικός: Είναι σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να γνωρίζουν ότι η γυναίκα μπορεί και απολαμβάνει το σεξ κατά τη διάρκεια της επαφής χωρίς απαραίτητα να κορυφώσει. Οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες αν κορυφώνουν τις μισές περίπου φορές που έρχονται σε σεξουαλική συνεύρεση, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Ιδιαίτερα για τη γυναίκα που προσποιείται, είναι σκόπιμο να κατορθώσει να ξεφύγει από τους μύθους και τα στερεότυπα και να καταλάβει ότι ο οργασμός της σε κάθε σεξουαλική επαφή δεν είναι υποχρεωτικός. Η αλήθεια είναι πώς οτιδήποτε γίνεται υποχρεωτικό στη σεξουαλική μας συνεύρεση «σκοτώνει» την ηδονή και την ευχαρίστηση.

 

Έχεις παγιδευτεί στην εικόνα σου!

 

Η γυναίκα που μπαίνει στη διαδικασία να υποκριθεί οργασμό, αυτομάτως χάνει τη δυνατότητά της να βιώσει την ηδονή της σεξουαλικής επαφής, αφού έχει φύγει από τον ρόλο της ερωμένης και έχει μπει στο ρόλο της ηθοποιού. Μάλιστα, μπροστά στην ανάγκη της να είναι επιθυμητή και να ικανοποιήσει τον σύντροφό της, αναπτύσσει ένα άγχος αυτοπαρατήρησης κάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε αναστολή του οργασμού της. Οδηγούμενη από αυτό το άγχος υποδύεται ρόλους ψεύτικου σεξουαλικού ερεθισμού και υποκρίνεται οργασμικές κορυφώσεις. Ουσιαστικά, εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα ως πρωταγωνίστρια της σκηνής«απέχει» από την ερωτική πράξη. Όμως με τον τρόπο αυτό χάνει την δυνατότητα να αφεθεί ολοκληρωτικά και να απολαύσει τη σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα μοιραία να απομακρύνεται κι από την οργασμική της κορύφωση.

 

Τι συμβουλεύει ο ειδικός: Η συναισθηματική, ψυχική και σωματική ηδονή που μοιράζεται με τον σύντροφό της είναι περισσότερο πολύτιμη απ’ ότι το αντανακλαστικό του οργασμού της. Συχνά, λοιπόν, αυτό που χρειάζεται είναι οι δύο σύντροφοι να ενισχύσουν τη μεταξύ τους οικειότητα και να έρθουν πιο κοντά συναισθηματικά. Άλλωστε το σεξ, πάνω απ’ όλα, είναι επικοινωνία και μοίρασμα και όχι ένα στείρο «πρέπει» ανταλλαγής οργασμών!

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR