counter

Σεξ αραιά και πού;

Σεξ αραιά και πού;
Σεξ αραιά και πού;

Σεξ αραιά και πού;

Ναι, είναι παράδοξο! Σήμερα που ο καθένας μπορεί να κάνει έρωτα όποτε θέλει, όσο συχνά θέλει και με όποιον θέλει, η σεξουαλική ζωή είναι περισσότερο παραμελημένη από ποτέ. Πράγμα που ισχύει ακόμα και για ζευγάρια που κάθε βράδυ κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Γιατί όμως; Καιρός να μάθεις τι σε φρενάρει και δεν το κάνεις τόσο συχνά όσο θα ήθελες, παρ' όλο που έχεις δίπλα σου κάποιον να αγκαλιάσεις.

 

Πρόβλημα #1: Αδύνατον να συγχρονιστείτε

Εκείνος έρχεται από τη δουλειά, εσύ φεύγεις για το γυμναστήριο. Εσύ κοιμίζεις το μωρό, εκείνος βοηθάει στη μελέτη το μεγαλύτερο. Εσύ μιλάς στο τηλέφωνο, εκείνος σερφάρει στο laptop… Αν η ζωή σας είναι θύμα του φαινομένου της βάρδιας -γιατί τα διαφορετικά εργασιακά ωράρια, οι πολλαπλές οικογενειακές υποχρεώσεις ή ακόμα και το πιεστικό lifestyle σάς απομακρύνουν- είναι πολύ πιθανόν αυτό να σαμποτάρει και το συγχρονισμό σας στο σεξ.

 

Η λύση: Επένδυσε στο Σαββατοκύριακο προγραμματίζοντας την ερωτική σας συνεύρεση και εξασφαλίζοντας αρκετό χρόνο για χαλάρωση, προκαταρκτικά παιχνίδια και πειραματισμό αλλά και επικοινωνία. Αν υπάρχουν παιδιά, ίσως ένα babysitting στο σπίτι της γιαγιάς να εξασφαλίσει το χρόνο που χρειάζεστε για την ανάκτηση της χαμένης επαφής. Γενικά, πάντως, αν το πρόγραμμα είναι φορτωμένο ακόμα και το Σαββατοκύριακο, φρόντισε να αρνηθείς κάποιες προσκλήσεις φίλων, βάζοντας κάποιο μέτρο στην κοινωνική σας ζωή προκειμένου να απολαύσεις περισσότερες τρυφερές στιγμές με το άλλο σου μισό. Ακόμα όμως και μέσα στη βδομάδα, μην περιμένεις την τέλεια στιγμή. Να είσαι αυθόρμητη! Ακόμα και το σεξ στα γρήγορα -αν και καλό είναι να μη γίνει κανόνας- είναι ένας τρόπος για να διατηρηθεί το πάθος ζωντανό.

 

Πρόβλημα #2: Είσαι τόοοσο κουρασμένη

Νιώθεις φοβερά εξαντλημένη ή πεσμένη, με αποτέλεσμα συνεχώς να αποφεύγεις ή να αναβάλλεις το σεξ με δηλώσεις του τύπου: όχι σήμερα γιατί… είμαι κουρασμένη, έχω πονοκέφαλο ή δεν έχω διάθεση. Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όταν όμως η συγκεκριμένη αντίδραση παγιώνεται σε μόνιμη κατάσταση, τότε πραγματικά απειλεί εκτός από τη σεξουαλική σου ζωή και τη σχέση με το σύντροφό σου. 


Η λύση: Τα συμπτώματα της κούρασης που επιμένει μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες (υπερβολικός φόρτος εργασίας, αυξημένο άγχος, κακή διατροφή, εξαντλητική δίαιτα, υπερκατανάλωση αλκοόλ, αναιμία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης) ή ακόμα και σε κάποια φάρμακα που πιθανόν παίρνεις. Σε κάθε περίπτωση, μην αγνοείς το σύμπτωμα και αναζήτησε την αιτία και τη λύση συζητώντας με τον παθολόγο σου. Αν το πρόβλημα δεν είναι η κούραση αλλά η μειωμένη σεξουαλική διάθεση, και ιδιαίτερα αν αυτή συνοδεύεται από συμπτώματα θλίψης, απαισιοδοξίας, διαταραχές ύπνου και όρεξης, έλλειψη ενδιαφέροντος για πράγματα που παλιότερα σε ευχαριστούσαν, καλό είναι να επισκεφτείς τον ειδικό που θα εξετάσει το ενδεχόμενο της κατάθλιψης προτείνοντας την κατάλληλη θεραπεία. Να θυμάσαι πάντως ότι ακόμα και μια ήπια κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική διάθεση. 

 

Πρόβλημα #3: Μισείς το σώμα σου

Έχεις πάρει κιλά με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μειονεκτικά για το σώμα σου, πράγμα που εντείνει την απροθυμία σου για σεξ. Αν συνεχώς ξεκινάς δίαιτα με στόχο το ιδανικό βάρος ή, ακόμα χειρότερα, ένα σώμα με προδιαγραφές μοντέλου, μέχρι να τα καταφέρεις είναι πιθανόν λόγω ανασφάλειας η σεξουαλική σου ζωή να παραμένει στην κατάψυξη.

 

Η λύση: Αντί να περιμένεις τη μέρα που θα αποκτήσεις το τέλειο σώμα για να κάνεις σεξ (πιθανόν να μην έρθει ποτέ, αλλά και να έρθει, δεν σου εξασφαλίζει το εισιτήριο για απολαυστικό σεξ), κάνε κάτι θετικό για τον εαυτό σου! Αντί για δίαιτα ξεκίνα γυμναστική. Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που κάνουν γυμναστική έχουν πιο ενεργή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ακόμα και με παραπανίσια κιλά, αν είσαι fit θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σου, πράγμα που θα επηρεάσει θετικά και τη διάθεση για σεξ.


Επίσης, μια καλή επιλογή είναι η γιόγκα, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από την επιθυμία βελτιώνει και την οργασμική ικανότητα. Επιπλέον καθιέρωσε στην καθημερινότητά σου κινήσεις αγάπης προς το σώμα σου. Φρόντισε για την αποτρίχωσή σου, περιποιήσου τα νύχια σου, χρησιμοποίησε προϊόντα ομορφιάς για απαλή επιδερμίδα. Βγάλε τις πιτζάμες και τις φόρμες και φόρα μέσα στο σπίτι κάτι που σε κάνει να νιώθεις πιο σέξι. 

 

Έτσι θα αισθανθείς και η ίδια πιο ερωτική, ενώ είναι βέβαιο ότι θα εξάψεις και το ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου σου. Τέλος, μην κολλάς στις ατέλειές σου. Αποδέξου τες, αντί να τις χρησιμοποιείς σαν ανασταλτικό παράγοντα για να αποφύγεις το σεξ. Γενικά να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει ούτε τέλεια μέρα ούτε τέλειο μέρος ούτε τέλειο σώμα για σεξ! Γι’ αυτό μη χάνεις τις ευκαιρίες να το απολαύσεις! 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR