counter

Σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Αττική και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Αττική και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα
Σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Αττική και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Σεισμός

Δίδυμες ισχυρές δονήσεις αναστάτωσαν μετά την μία τη νύχτα το Λεκανοπέδιο της Αττικής, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό, πέραν της έντασης των σεισμών, που σύμμφωνα με την τελική επίσημη μέτρηση απο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας ήταν ισυδύναμοι, της τάξης των 5,1 Ρίχτερ και χτύπησαν με διαφορά μόλις 4 λεπτών, ο ένας στις 01:05 και ο άλλος στις 01:09 τη νύχτα, είναι το μικρό εστιακό βάθος τους.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και ο δεύτερος μόλις 5 χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί γιατί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί και είχαν "διάρκεια" σε όλες τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο. 

Ο νυχτερινός χορός των Ρίχτερ συνεχίστηκε στην περιοχή, με άλλους δύο σεισμούς, μεγέθους 3,7 και 3,5 Ρίχτερ, μέσα σε 15 λεπτά απο την πρώτη δόνηση.

Το επίκεντρο τους εντοπίζεται, σύμφωνα με την τελική επίσημη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας στα 81 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σε θαλάσσια περιοχή, αλλά πολύ κοντά στην Λίμνη Ευβοίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά και απο επικοινωνία με τα αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Ενδεικτικό ότι οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR