counter

Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο Όμηρος Ευστρατιάδης

Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο Όμηρος Ευστρατιάδης
Σε τραγική οικονομική κατάσταση ο Όμηρος Ευστρατιάδης

Σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, όπως αποκαλύπτει με αποκλειστικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα Μπαμ. Ο Όμηρος Ευστρατιάδης κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ -όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα- βρίσκεται και σε διάσταση με τη σύζυγό του Καλλιόπη Δημητριάδου.

Η αίτηση του δημοφιλούς δημιουργού του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» θα εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στις 19 Απριλίου και αφορά σε οφειλές ύψους 8.670.000 ευρώ περίπου σε τρεις τράπεζες και στο Δημόσιο!

«Ο αιτών είμαι 80 ετών και είμαι συνταξιούχος και φυσικό πρόσωπο χωρίς εμπορική ιδιότητα και χωρίς πτωχευτική ικανότητα, έχω δε περιέλθει άνευ δόλου σε γενική και μόνιμη κατάσταση αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών μου. Είχα παντρευτεί με την Καλλιόπη Δημητριάδου και ήδη από τα Χριστούγεννα του 2014 είμαστε σε διάσταση και ζούμε χωριστά, και έχω καταθέσει την από 8-6-2017 αγωγή διαζυγίου, η οποία συζητείται στις 4 Νοεμβρίου 2019» αναφέρει στην αίτησή του ο Όμηρος Ευστρατιάδης, προτείνοντας έναν διακανονισμό με τους πιστωτές του.

Μάλιστα, όπως περιγράφει, για την κατάστασή του ευθύνεται μεταξύ άλλων η ασύδοτη παροχή καταναλωτικών δανείων την περίοδο της επίπλαστης ευημερίας της χώρας. «Το έτος 2002 μέχρι και το έτος 2007, ήτοι κατά την περίοδο της ανέφελης (φαινομενικά ως απεδείχθη) και αναπτυξιακής (δήθεν ως απεδείχθη) πορείας της εθνικής οικονομίας, κατά την οποία οι τράπεζες “βομβάρδιζαν” και “προκλητικά” προσέφεραν πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά, ως και πάσης άλλης κατηγορίας και εμπνεύσεως, δάνεια με εξαιρετικά “ευέλικτα” και “χαμηλά” επιτόκια, ήτοι πριν από την εμφάνιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της σημερινής εξαιρετικά δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, πείστηκα και έλαβα όλα αυτά τα δάνεια. Άλλωστε, κατά την εποχή της λήψης των επίδικων δανείων δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία από μέρους μου περί του ραγδαίως επερχόμενου και σε πλήρη εξέλιξη ευρισκόμενου σήμερα οικονομικού και κοινωνικού δράματος» εξηγεί.

Τα έσοδα του κ. Ευστρατιάδη έχουν μειωθεί δραματικά στα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως φαίνεται και στον πίνακα κατάστασης εισοδημάτων που παραθέτει, ζει με 362 ευρώ σύνταξη και 200 επιπλέον ευρώ από άλλες πηγές. «Η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, γεγονός που επηρεάζει εμένα και την οικογένειά μου, καθώς εγκλωβισμένοι στην κατάσταση αυτή αδυνατούμε πλέον να λειτουργήσουμε ως κοινωνικά όντα και να συμμετάσχω στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Ήδη από το 2003 που έλαβα τα επίδικα δάνεια, τα έσοδά μου έχουν μειωθεί κατά πολύ. Δεν διαθέτω καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα».

Τα υπέρογκο ποσό χρεών που έχει σχηματισθεί και ακουμπά τα σχεδόν 9 εκατ. ευρώ αποτελείται από χρέη ύψους 8.615.215 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 50.000 ευρώ προέρχονται από οφειλές σε τράπεζες. «Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσής μου είναι μειωμένες και ανέρχονται συνολικά σε 500 ευρώ» αναφέρει ο άλλοτε στενός συνεργάτης της Αννίτας Πάνια. Μάλιστα, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά καιρούς: «Πολλές δυσκολίες έχω αντιμετωπίσει. Όταν έκλεισε το Alter το 2011, έμειναν 500 άτομα άνεργα και ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Κι εγώ δεν ήταν μόνο ότι έμεινα άνεργος, αλλά είχα κι ένα μεγάλο οικονομικό χρέος στα χέρια μου. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το Alter να μην κλείσει. Και μείναμε και εγώ και η Αννίτα πολλά χρόνια απλήρωτοι. Δεν πήγα στον Alpha με την Αννίτα Πάνια γιατί οι μισθοί που είχαν εκεί ήταν για παιδάκια να πατάνε κουμπάκια. Δεν με ενδιαφέρει εμένα να πατάω κουμπάκια, εγώ θέλω να χτίσω μια εκπομπή».


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR