counter

Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Τι έκανε με τη νεογέννητη κόρη της και η μητέρα της σταυροκοπιόταν;

Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Τι έκανε με τη νεογέννητη κόρη της και η μητέρα της σταυροκοπιόταν;
Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Τι έκανε με τη νεογέννητη κόρη της και η μητέρα της σταυροκοπιόταν;

Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Βγήκε από το μαιευτήριο αγκαλιά με την νεογέννητη κόρη της

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη μίλησε μέσα από το blog της για τις πρώτες μέρες με τη νεογέννητη κορούλα της, Αναστασία και τη στάση της απέναντι στην παράδοση που θέλει τη μητέρα να μένει στο σπίτι με το παιδί μέχρι να σαραντήσει.

"Έχουν περάσει 12 μέρες και το κλείσιμο στο σπίτι για σαράντα μου φαίνεται παράλογος άθλος. Λέω "παράλογος", γιατί αν η μητέρα αισθάνεται καλά να βγει, αν ευνοεί ο καιρός, αν δεν πηγαίνει σε μέρος με πολύ κόσμο και φυσικά αν είναι προσεκτική στα θέματα υγιεινής, γιατί να πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στο σπίτι; Στις 7 ημέρες λοιπόν έβαλα τη μικρή στον μάρσιπο και πήγαμε οικογενειακή βόλτα. Η μαμά μου, πιο παραδοσιακή, μου σταυροκοπιόταν... Για εμάς όμως όλα έμοιαζαν φυσιολογικά.

Μου αρέσει να τηρούμε τα έθιμα και τις παραδόσεις, μόνο από τη στιγμή που δεν αποτελούν καταναγκαστικά έργα...

Η μικρούλα όποτε ήθελε να θηλάσει θήλαζε μέσα από τον μάρσιπο και γενικά έμοιαζε να βολεύεται πολύ... Η μεγάλη μου πλέον Ιωαννίτα, χαιρόταν που είμαστε επιτέλους όλοι μαζί και δεν είναι και πάλι μόνη με τον μπαμπά της.

Οι ορμονικές διαταράξεις δημιουργούν και σε μένα μη ελεγχόμενα συναισθήματα, κάποιες φορές, μελαγχολίας. Αυτό που παρατήρησα πως με βοηθάει είναι το να είμαι με παρέα και να μη μένω μόνη στο σπίτι. (Ενώ την πρώτη φορά είχα ανάγκη το ακριβώς αντίθετο...)

Σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μου παίζει η αυτοεικόνα μου. Το τι βλέπω όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Αν και τα κιλά που έβαλα θεωρούνται φυσιολογικά (13), εγώ βλέπω ένα άλλο σώμα στον καθρέφτη. Μια περίεργη κοιλιά, πρηξίματα και όλα τα σχετικά. Έτσι, ξεκίνησα ήδη διατροφή..."

Πηγή: missbloom.gr   

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR