counter

Ροζίτα Σώκου: "Η Μελίνα ήταν ελεεινή, ο Αγγελόπουλος γελοίος & η Αλίκη γύριζε βρωμοταινίες"

Ροζίτα Σώκου: "Η Μελίνα ήταν ελεεινή, ο Αγγελόπουλος γελοίος & η Αλίκη γύριζε βρωμοταινίες"
Ροζίτα Σώκου: "Η Μελίνα ήταν ελεεινή, ο Αγγελόπουλος γελοίος & η Αλίκη γύριζε βρωμοταινίες"

Quiz 

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και στο δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα παραχώρησε η καυστική δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ροζίτα Σώκου.

Ασχολίαστες και όχι με κολακευτικά λόγια δεν άφησε σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Η Μελίνα Μερκούρη ήταν ελεεινή ηθοποιός. Μιλώ ανεξάρτητα από ό,τι ηθικό της έχω προσάψει. Στη "Μήδεια" ήταν ανυπόφορη. Μόνο στην "Στέλλα" ήταν καλή γιατί είχε προσαρμόσει ο Κακογιάννης το ρόλο στο δικό της στιλ". Έκανε τον εαυτό της. Αυτό το ύφος είχε στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ κακή ηθοποιός. Έκανε νάζια επί σκηνής. Όταν την έβλεπα ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα".

"Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μεγάλο ταλέντο, αλλά ήθελε να αρέσει στον κόσμο. Όταν την είχα πρωτοδεί, μαθήτρια του Εθνικού να κάνει μια υπηρέτρια στο "Μολιέρο" είπα:" Τι φαινόμενο είναι αυτό το κορίτσι! " Ύστερα διαλύθηκε από τις βρωμοταινίες που γύρισε. Δεν τις θεωρώ κινηματογράφο.

Δεν σας άρεσαν δηλαδή ο Δαλιανίδης και ο Φώσκολος;

"Ο Δαλιανίδης κατέστρεψε τον ελληνικό κινηματογράφο .Οι ταινίες είχαν το χάλι τους. Είδατε καμία στις Κάννες; Όταν είδα τον "Kατήφορο" έγραψα: "Τι αηδία ήταν αυτή η ταινία!". Και του Φώσκολου ήταν γελοία. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με αυτό που λέμε τέχνη".

Ο Αγγελόπουλος;

"Δεν μου άρεσε καθόλου. Ήταν γελοίος. Δεν ήξερε να γράψει".

Εκτιμάτε κάποιους από τους νεότερους καλλιτέχνες, που κάνουν καριέρα, όπως τον Σάκη Ρουβά, την Άννα Βίσση, τη Ζέτα Μακρυπούλια;

"Δεν θέλω να τους δω. Τους βαριέμαι, τους αγνοώ. Με ενδιαφέρει στην ηλικία που είμαι μόνο η μεγάλη τέχνη. Τίποτε άλλο! Οι μετριότητες δεν είναι για μένα".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR