counter

Ραντάρ της Ταϊλάνδης έπιασε το Boeing 777;

Ραντάρ της Ταϊλάνδης έπιασε το Boeing 777;
Ραντάρ της Ταϊλάνδης έπιασε το Boeing 777;

Αεροσκάφος

Ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροσκάφους συνεχίζονται για 11η ημέρα για μια τεράστια έκταση αξιωματούχος της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι λίγο μετά την διακοπή των τηλεπικοινωνιών από το Boeing 777, τα στρατιωτικά ραντάρ της χώρας εντόπισαν ένα αεροσκάφος να στρέφεται προς τον κόλπο της Μάλακας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να είναι το αεροπλάνο-φάντασμα.

Ερωτήματα προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός γιατί δεν μοιράστηκαν νωρίτερα αυτή την πληροφορία με τις αρχές της Μαλαισίας και το έκαναν 11 ημέρες αργότερα. Ερωτηθείς για την καθυστέρηση αυτή, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας υποστήριξε ότι η αρχική αίτηση της Μαλαισίας για βοήθεια «δεν ήταν σαφής».

Μέσα σε αυτό το φόντο, οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με αυτό της αεροπειρατείας να φαντάζει τώρα πιο πιθανό, μετά και την βεβαιότητα της οργάνωσης Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty, των Ηνωμένων Εθνών, ότι το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines δεν μπορεί να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη, καθώς δεν βρέθηκαν ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής.

Σημειώνεται ότι η Κίνα άρχισε έρευνες στο έδαφός της, ενώ οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στον Ινδικό Ωκεανό θα απαιτήσουν πολλές εβδομάδες. «Η συνολική ζώνη των ερευνών έχει πλέον έκταση 2,24 εκατ. τετραγωνικών ναυτικών μιλίων (7,7 εκατ. τετρ. χλμ.)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν.

Ενώ η έρευνα βρίσκεται στην 11η ημέρα της, τα στοιχεία που είναι γνωστά με βεβαιότητα είναι ελάχιστα και πολλές φορές αντιφατικά. Οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι πως κάποιος με βαθιά γνώση του Boeing 777 και της πολιτικής αεροπορίας εξέτρεψε το αεροπλάνο, ακόμη και χιλιάδες μίλια εκτός της προγραμματισμένης πορείας του.

Ερευνητές που προσπαθούν να συναρμολογήσουν τα τμηματικά δεδομένα από στρατιωτικά ραντάρ και δορυφόρους, πιστεύουν πως κάποιος έκλεισε τα συστήματα τρανσπόντερ και ACARS που δίνουν το στίγμα του αεροπλάνου, και το έστρεψε προς δυσμάς, διασχίζοντας και πάλι τη χερσόνησο της Μαλαισίας και ακολουθώντας μια οδό της εμπορικής αεροπορίας προς την Ινδία.

Οι μαλαισιανές αρχές και όχι μόνο εξετάζουν μεταξύ των σεναρίων και την πιθανότητα ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης να είχαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονται στο μικροσκόπιο προκειμένου να εξακριβωθεί αν είχαν σχέση με κάποια τρομοκρατική ομάδα. Ωστόσο, παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους του παρελθόντος όλων των επιβαινόντων δεν έχει βρεθεί κανείς που να έχει κάποιο γνωστό πολιτικό ή ποινικό κίνητρο για να κάνει αεροπειρατεία ή να ρίξει εσκεμμένα το αεροπλάνο, σύμφωνα με πηγές στις δυτικές δυνάμεις ασφαλείας και τις κινεζικές αρχές.

Πηγή: Αntenna.gr


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR