counter

Ράνια Τζίμα: Το δελτίο ειδήσεων, το εντυπωσιακό βιογραφικό & η οικογένεια με τον Σακελλαρίδη

Ράνια Τζίμα: Το δελτίο ειδήσεων, το εντυπωσιακό βιογραφικό & η οικογένεια με τον Σακελλαρίδη
Ράνια Τζίμα: Το δελτίο ειδήσεων, το εντυπωσιακό βιογραφικό & η οικογένεια με τον Σακελλαρίδη

Η Ράνια Τζίμα είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια και ηεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία από την ΕΡΤ3. Η ίδια, μετά συνέχισε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου ανέλαβε το ελεύθερο ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα εργασιακά θέματα.Από το 2008 παρουσίαζε μαζί με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου την ταξιδιωτική εκπομπή "Γυρίσματα". Όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή, μετακινήθηκε στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας και από ξεκινάει μια νέα αφετηρία για την Ράνια Τζίμα, η οποία έχει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό βιογραφικό.

Διαβάστε επίσης: Ράνια Τζίμα: Δείτε την δημοσιογράφο πριν 14 χρόνια στα πρώτα της βήματα​

Ράνια Τζίμα: Το βιογραφικό της

Στα τέλη του 2011 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel όπου τοποθετήθηκε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Ανάπτυξης για να προαχθεί λίγο αργότερα σε πολιτική συντάκτρια. Από τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε τη θέση της οικονομικής συντάκτριας του σταθμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rania Tzima (@rania.tzima)

Μετά το κλείσιμο του Mega, από το Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019, παρουσίαζε μαζί με τον Σπύρο Λάμπρου στον Alpha TV την ενημερωτική εκπομπή "Alpha Ρεπορτάζ". Τον Φεβρουάριο του 2020, όταν επαναλειτούργησε το Mega, ανέλαβε την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του σταθμού και τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rania Tzima (@rania.tzima)

Για το δελτίο ειδήσεων, η Ράνια Τζίμα έχει δηλώσει: 

«Πρέπει να ακούσεις τι θέλει να δει ο κόσμος. Υπάρχουν άλλες φορές που ο πολύς κόσμος δεν θέλει να το δει, αλλά να κρίνεις εσύ ότι «πρέπει να σου το δείξω, δεν το έχεις καταλάβει, αλλά θα πρέπει να στρέψεις την ματιά σου εκεί». Το δελτίο δεν το διαβάζεις. Καλώς ή κακώς το ζεις, το αισθάνεσαι, το συναισθάνεσαι. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό ή λάθος… Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι πρέπει ο παρουσιαστής να είναι πιο άδειος. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Το δελτίο περνάει από μέσα μου, το αισθάνομαι. Τώρα θα γυρίσω πίσω και ξέρω ότι δεν είναι εύκολη ημέρα».

Όσο για τον λόγο που η Ράνια Τζίμα δεν επέλεξε τελικά σπουδές στη νομική, όπως ήθελε από παιδί, αλλά τον τομέα της δημοσιογραφίας;  «Η δημοσιογραφία εξακολουθεί να με μαγεύει σχεδόν με την ίδια ένταση, μπορεί και περισσότερο με τα χρόνια. Το μεγάλο προσόν της είναι ότι δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς, κάθε μέρα έχεις κι ένα καινούργιο αντικείμενο, ενώ σε υποχρεώνει σε ένα συνεχές διάβασμα το οποίο επίσης για μένα είναι ευτυχία», αναφέρει.  

«Κάπου εκεί στη Γ’ Λυκείου μου γύρισε το μάτι. Μέχρι τότε δικηγόρος ήθελα να γίνω αλλά είχα σκεφτεί και τη μετάφραση – διερμηνεία γιατί μου αρέσουν πολύ οι γλώσσες. Η δημοσιογραφία μου ήρθε στα 18 αλλά έκτοτε δεν το μετάνιωσα και δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω δουλειά, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά από αρκετά χρόνια σε αυτή τη δουλειά βλέπω πως είναι τόσο ισχυρές οι αντοχές που απαιτεί που δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να την κάνω για 35 χρόνια, για να πάρω σύνταξη (γελάει), αλλά αυτό το σημείο εξόδου δεν είναι στο οπτικό μου πεδίο», είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο περιοδικό OK!.

Ράνια Τζίμα: Ο γάμος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και η κόρη τους

Η Ράνια Τζίμα είναι παντρεμένη με τον Έλληνα οικονομολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη και έχουν μία κόρη, την Ελένη. Οι δυο τους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αθηνών, σε κλειστό κύκλο στις 16 Μαΐου 2016.«Την αφήνουμε το μεσημέρι να κοιμηθεί, για να αντέχει περισσότερο τη νύχτα, γιατί όταν μπαίνω στο σπίτι στις 9 το βράδυ δεν κοιμάται για να την δω. Μπορεί να με ακούνε τώρα και να λένε τι απαράδεκτη μάνα είναι αυτή, αλλά δεν με νοιάζει, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε σε συνέντευξή της στην Ελένη Μενεγάκη για την κόρη της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rania Tzima (@rania.tzima)

Όσο για την πρώτη γνωριμία τους; 

«Ήμουν ξινή στην πρώτη μέρα γνωριμίας με τον σύζυγό μου. Δεν έβλεπα μπροστά μου. Είχα στο μυαλό μου, μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν ήθελα. Είχα κατεβασμένα τα ρολά μου, ό,τι και να περνούσε από μπροστά μου δεν θα το έβλεπα. Ήμουν προσηλωμένη στη δουλειά μου. Τον έκοβα από καλεσμένο. Αυτό άλλαξε πολλούς μήνες μετά. 7-8 μήνες μετά. Νομίζω και οι άντρες και οι γυναίκες όταν θέλουμε κάτι πρέπει να το διεκδικούμε και αυτό είναι υπέρ μας. Τα κατάφερε», είχε πει στην εκπομπή Mega Καλημέρα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR