counter

Πώς να παραμένω ψύχραιμη;

Πώς να παραμένω ψύχραιμη;
Πώς να παραμένω ψύχραιμη;

Πώς να παραμένω ψύχραιμη;

Για να μη χάνουμε την ψυχραιμία μας, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα «τα δύσκολα» όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτά παρά όταν τα αποφεύγουμε βαδίζοντας την οδό του θυμού, της δυσφορίας και του πανικού. Γι’ αυτό:

 

Σκεφτείτε τον εαυτό σας. Όσο κι αν νιώθετε ότι σας ανεβαίνει η πίεση, ότι έχετε ταχυκαρδία κι ότι θέλετε να φωνάξετε ή να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι θυμηθείτε πως έτσι απλά επιβαρύνετε τον εαυτό σας χωρίς να εξασφαλίζετε καμία λύση.

 

Μην πανικοβάλλεστε. Όταν βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού καμία  λύση δε φαίνεται εφικτή.  Διατηρώντας την ψυχραιμία σας όμως μπορείτε να συγκροτήσετε τις σκέψεις σας για να δείτε τι πρέπει να κάνετε. Ακόμα κι αν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή κατάσταση ο πανικός μπορεί μόνο να επιβαρύνει τα πράγματα. Η μεγαλύτερη απόγνωση προέρχεται όχι τόσο από τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά περισσότερο από αυτό που επιτρέπουμε να μας κάνει ο πανικός μας. 

 

Μη μεγαλοποιείτε τις καταστάσεις. Είναι σημαντικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε μια δύσκολη κατάσταση από μια «τραγωδία» και ταυτόχρονα να σκεφτείτε πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.  Πολλά  πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται στην αρχή.

 

Μην απαντάτε στα νεύρα με νεύρα. Η ένταση δεν έχει ποτέ αποτέλεσμα. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα κι όχι πόσο πολύ φωνάζετε. Επίσης μην παίρνετε στα σοβαρά τις φωνές και τα λόγια ανθρώπων που φαίνεται ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ο καλύτερος τρόπος να τους αντιμετωπίσετε είναι να φερθείτε όσο πιο ήρεμα μπορείτε.

 

Δώστε χρόνο. Όταν προσπαθείτε να αλλάξετε συμπεριφορά μην περιμένετε ραγδαία βελτίωση. Αν καταφέρετε να χάνετε την ψυχραιμία σας μια φορά το μήνα αντί για μια φορά την εβδομάδα σημαίνει πως είστε σε καλό δρόμο! Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας όσο χρειάζεται.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR