counter

Πώς να… πάψετε να είστε αναβλητικοί!

Πώς να… πάψετε να είστε αναβλητικοί!
Πώς να… πάψετε να είστε αναβλητικοί!

Πώς να… πάψετε να είστε αναβλητικοί Τα άτομα που αναβάλλουν τακτικά ενώ έχουν χρόνο είναι συνήθως άτομα αγχώδη που φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες, δυσκολεύονται να διεκδικήσουν, να συγκρουστούν και να έρθουν σε επαφή με τα προβλήματα τους. Αναλαμβάνω κάτι σημαίνει, επίσης, έχω το θάρρος της γνώμης μου απέναντι σε κάτι. Πολλά άτομα, ωστόσο, δεν διαθέτουν αυτό το θάρρος.  Αρχικά λοιπόν οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε αναβλητικοί. Χρειάζεται, λοιπόν, να ασκήσουμε πιο έντονη αυτοκριτική ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του προβλήματος.

 

Αναλάβετε δράση

Αφού συνειδητοποιήσετε το πρόβλημα αρχίστε να καταγράφετε κάθε τι που έχετε αναβάλλει τον τελευταίο χρόνο, τον τελευταίο μήνα ή την τελευταία εβδομάδα. Στη συνέχεια αναρωτηθείτε τι είναι αυτά που έχετε αναβάλλει  και γιατί, και έπειτα αρχίστε να σκεφτόμαστε τι απ’ όλα θα αντιμετωπίσετε πρώτα. Καλό είναι να ξεκινήσετε από τα εύκολα, αφού αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσετε στη συνέχεια τα θέματα που σας αγχώνουν περισσότερο.

 

Σκεφτείτε τις συνέπειες

 

Η αναβλητικότητα είναι μια κατάσταση την οποία – λιγότερο ή περισσότερο έντονα- όλοι μπορούμε να εμφανίσουμε σε κάποια φάση της ζωής μας, ιδιαίτερα σε περιόδους που νιώθουμε αποδυναμωμένοι, κουρασμένοι ψυχικά και σωματικά και με πεσμένη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο η αναβλητικότητα δεν είναι λύση ούτε προσφέρει κάποια ανακούφιση σε αυτές τις καταστάσεις. Αντίθετα δυσκολεύει τα πράγματα. Γι’ αυτό καλό είναι πάντα  να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες της, αφού και αυτό είναι ένα καλό βήμα που μπορεί να μας κινητοποιήσει ώστε να αναζητήσουμε λύσουμε στο πρόβλημα.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR