counter

Πώς να μάθετε να τολμάτε!

Πώς να μάθετε να τολμάτε!
Πώς να μάθετε να τολμάτε!

Πώς να μάθετε να τολμάτε!

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας, που αν τον σκεφτούμε καλά, το πιθανότερο είναι ότι θα επαναπροσδιορίσουμε την «άτολμη» στάση μας απέναντι στις πράξεις που απαιτεί η καθημερινότητα: Στη ζωή πρέπει να είμαστε τολμηροί γιατί αυτό μπορεί να μας πάει παρακάτω. Πρέπει να τολμάμε να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε (πράγματα στα οποία έχουμε καταλήξει με ώριμη σκέψη και που προωθούν τη ζωή μας). Αν τολμήσουμε μπορεί να κερδίσουμε, όπως μπορεί βέβαια και να χάσουμε. Αν όμως δεν τολμήσουμε καθόλου, είμαστε ούτως ή άλλως χαμένοι αφού πάντα θα έχουμε την αμφιβολία για το αν πράξαμε καλά!

 

Η σωστή τακτική…

 

Το πρώτο βήμα για να καταφέρετε να αλλάξετε χαρακτήρα και να γίνετε πιο «θαρραλέοι» είναι να προσδιορίσετε και να σκεφτείτε καλά τους στόχους και τα θέλω σας τόσο για το άμεσο όσο και για το απώτερο μέλλον. Στη συνέχεια προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα παρά πέρα στις διεκδικήσεις σας κάθε φορά. Τελευταία κίνηση και καθοριστική είναι να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι είτε χάσετε είτε νικήσετε σ’ αυτό που προσπαθείτε, θα βγείτε ούτως ή άλλως κερδισμένοι γιατί θα έχετε υιοθετήσει τη σωστή στάση απέναντι στη ζωή.

 

Στην πράξη…

Την ώρα της …κρίσης όταν δηλαδή κληθείτε να πάρετε ρίσκο, πρέπει να φροντίσετε να είστε λιγότερο παρορμητικοί και αυθόρμητοι. Ναι μεν θα πρέπει να έχετε ενθουσιασμό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένας αυτοέλεγχος προκειμένου να αποφύγετε βιαστικές αποφάσεις. Σκεφτείτε λοιπόν καλά τα υπέρ και τα κατά της όποιας απόφασης εμπεριέχει ρίσκο, συνεκτιμήστε τις συνέπειες μιας πιθανής αποτυχίας και προετοιμαστείτε να τις αντιμετωπίσετε. Αν αυτό σας αγχώνει φροντίστε να συμβουλευτείτε ειδικούς πάνω στο αντικείμενο για το οποίο πρέπει να αποφασίσετε ούτως ώστε να νιώσετε πιο σίγουροι και ασφαλείς για αυτό που θέλετε να κάνετε.

  

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR