counter

Πώς να...

Πώς να...
Πώς να...

Πώς να

Σε όλες τις φιλίες, ακόμα και στις πιο δυνατές, υπάρχουν στιγμές κρίσης. Ξέρετε πώς να τις χειριστείτε;   Αν φταίτε εσείς: 

 

  • Μην αναβάλλετε τη συζήτηση με την ελπίδα ότι ο χρόνος θα σβήσει την παρεξήγηση. Αν κάνετε σαν να μην συνέβη τίποτα,  ακόμα κι αν κάποια στιγμή τα ξαναβρείτε, το πιθανότερο είναι ότι θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Καταπολεμήστε το φόβο και το άγχος σας και ξεκινήστε τη συζήτηση.

 

  • Δείτε τα πράγματα από την πλευρά του άλλου. Αν η φίλη σας θεωρεί ότι έχετε κάνει κάτι λάθος μην προσπαθήσετε να την πείσετε για το ακριβώς αντίθετο. Εκείνη μπορεί να παρεξηγήθηκε με κάτι που εσείς θεωρείτε αστείο ή αμελητέο. Ξεκινήστε μπαίνοντας στη θέση της. 

 

  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο της συγνώμης. Κάντε το με ευγένεια και ειλικρίνεια χωρίς να διστάζετε ούτε όμως και να υπερβάλλετε.

 

Αν φταίει η φίλη σας:

 

  • Μη κρατάτε μούτρα ή αποστάσεις με σκοπό να μαντέψει τι σας πείραξε. Εξηγείστε της ακριβώς τι σας έχει ενοχλήσει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά και ξεκάθαρα.

 

  • Δώστε ευκαιρία για επανόρθωση θέτοντας νέα όρια. Κάντε σαφές ότι έχετε φιλικές διαθέσεις κι ότι δε θέλετε να διαιωνίσετε την παρεξήγηση.  Όσο πιο ανοιχτά ειπωθούν τα πράγματα, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η φιλία σας με τα καινούργια όρια που θα θέσετε.

 

Αν δεν τα βρείτε…

 

  • Μην προσπαθείτε να  απαντήσετε σε μια κατηγορία με κατηγορία χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «Κι εσύ όμως...» ή «Κι εσύ τότε...» που οξύνουν την αντιπαράθεση.  

  • Αποφύγετε τη μεσολάβηση τρίτων για να βρείτε το δίκιο σας. Μπορεί κάποιοι να πάρουν το μέρος σας όμως μπορεί να μεταφέρουν και λόγια διαστρεβλωμένα κάνοντας την κατάσταση χειρότερη. Γι’ αυτό δείξτε επιφύλαξη σε όσα λέτε αλλά και σε όσα ακούτε από τρίτους.

 

  • Δεχτείτε ότι κάποιες σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αν κάνατε κάποιο λάθος διδαχτείτε από αυτό και απομακρυνθείτε χωρίς να φορτώνετε τον εαυτό σας με ενοχές ή με θυμό και πικρία.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR