counter

Πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα κατά της Κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ

Πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα κατά της Κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ
Πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα κατά της Κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ

Aλέξης Τσίπρας

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε τους πάντες στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αυταρχική αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ» και για «διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας» από πλευράς της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής».

"Προχθές, χαρίσατε στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των συχνοτήτων. Σήμερα, ολοκληρώνοντας πλήρως την εκτροπή και τη μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε μιντιακή δημοκρατία, εισβάλανε με απόφασή σας, αστυνομικές δυνάμεις στο κτίριο της ΕΡΤ. Μπήκατε νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να μπορείτε αύριο τη νύχτα να εισβάλετε στα σπίτια των ανθρώπων που χρωστάνε. Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε", είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πια λαϊκό έρεισμα και κοινωνική νομιμοποίηση.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας, θα ξεκινήσει αύριο το πρωί, ενώ η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση, ενώ, όπως ομόφωνα αποφάσισε το σώμα, η συζήτηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε να δοθεί η δυνατότητα παράτασης της εγγραφής των βουλευτών που βρίσκονται στην επαρχία.

Η πρόταση δυσπιστίας πάντως, «πάγωσε» το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του», τόνισε το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου συνεδριάζει, αύριο, στις 11.00 π.μ., υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Όπως ρητά και απερίφραστα καταδικάσαμε το λάθος της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, καταδικάζουμε και το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Για την τελική μας στάση θα συνεδριάζουν άμεσα τα υπεύθυνα όργανα του κόμματός μας", σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολιτευσης στη βουλή, για την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή από δυνάμεις της αστυνομίας, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει ότι θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί νωρίτερα ο νόμος, από τη στιγμή που όλες οι προσπάθειες εκτόνωσης της κατάστασης απέβησαν άκαρπες.

Πηγή antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR