counter

Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Πόσα χρήματα χάνουν μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα;

Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Πόσα χρήματα χάνουν μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα;
Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Πόσα χρήματα χάνουν μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα;

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και το ανακοίνωσαν μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram.

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε έκπληξη σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Οι δύο τους αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά από την βασιλική οικογένεια και τα κρατικά ταμεία και όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα Βρετανικά Μέσα προσπαθούν να καταλάβουν τι θα συμβεί με τα οικονομικά τους από εδώ και πέρα.

Η ανακοίνωση πως θέλουν να αποποιηθούν τις βασιλικές υποχρεώσεις είναι πως ουσιαστικά δεν θα λαμβάνουν πλέον το ποσοστό που τους αναλογούσε, από τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες.

Τι χάνουν ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετά από αυτή την απόφαση

Η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και Πρίγκιπα Χάρι 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, όπως αναφέρει η Daily Mail. Υπολογίζεται πως ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Ακόμα τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για “ανεπίσημες δαπάνες”, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών. 

Μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ χάνουν από τις δαπάνες τους περίπου 8 εκατομμύρια λίρες στο σύνολό τους.

Η περιουσία του πρίγκιπα Χάρι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, δε διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τα μετρητά που παίρνουν από τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Συγκεκριμένα, το 2019, ο Χάρι και ο Γουίλιαμ πήραν 4,9 εκατ. βρετανικές λίρες, από τα οποία περίπου τα μισά πήγαν στο ταμείο του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε επίσης περισσότερα από 20.000.000 βρετανικές λίρες από την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από την προ-γιαγιά του.

Η περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. βρετανικές λίρες και προέρχεται κυρίως από την αμοιβή της με 37.000 βρετανικές λίρες το επεισόδιο στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Suits.

Επίσης, πριν παντρευτεί τον Χάρι, η Μέγκαν έβγαζε 61.000 λίρες το χρόνο από το blog της The Tig, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει και μπορεί πλέον να ανοίξει ξανά.

Δείτε επίσης ΕΔΩ! Πρίγκιπας Χάρι- Μέγκαν Μαρκλ: Τι δουλειά θα κάνουν μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα;

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Ωστόσο, πιθανολογείται πως θα ακολουθήσουν το “παράδειγμα” του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοιεί ομιλίες, γράφει βιβλία και συνεργάζεται με το Netflix για ντοκιμαντέρ και εκπομπές που του προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές αμοιβές.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR