counter

Πόλεμος Ουκρανία: Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα και τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς της

Πόλεμος Ουκρανία: Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα και τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς της
Πόλεμος Ουκρανία: Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα και τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς της

Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα social media γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό που βιώνει δραματικές ώρες.

Η Δανάη Μπάρκα, μάλιστα, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram και αναφέρθηκε στην γιαγιά της, η οποία ήταν μετανάστρια στην Αφρική, αλλά και στα λόγια που της είπε με αφορμή όσα συμβαίνουν. 

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα:

Ουκρανία 2022. Αυτό το μωρό ή η μαμά ή ο μπαμπάς τους ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που πολεμήθηκε και εκδιώχθηκε από την πατρίδα του, μπορεί σε λίγους μήνες να είναι στην χώρα μας αναζητώντας φροντίδα, αγάπη και δικαιοσύνη. Αφήνω αυτό το ποστ εδώ για να θυμάμαι πάντα την συμπόνια που δείχνω/δείχνουμε από τα social media (και καλά κάνουμε φυσικά) να την δείξουμε όταν θα βρούμε μπροστά μας αυτά τα δυο μάτια να μας κοιτάνε.

Η γιαγιά μου πριν 60 χρόνια βρέθηκε μετανάστρια στην Αφρική «γιατί εκεί υπήρχαν ευκαιρίες». Γεννήθηκαν εκεί τα παιδιά της, δούλεψε σκληρά, αγάπησε & αγαπήθηκε και μετά επέστρεψε να μεγαλώσει στο Περιστέρι με τους γονείς της, τον άντρα της και την οικογένεια που είχε δημιουργήσει. Σήμερα μιλήσαμε και μου είπε «έχει πιαστεί η καρδιά μου από αυτό που περνάνε οι άνθρωποι. Τι αμαρτίες πληρώνουν οι καημένοι. Μακάρι να ζήσουν και να βρουν ασφάλεια».

Μακάρι. Αλλά στο «μακάρι» τους, ας είμαστε σύμμαχοι, και ανοιχτές αγκαλιές. Αν δεν τελειώσουμε εμείς τον πόλεμο, θα μας τελειώσει αυτός. (Δεν άλλαξε τίποτα απολύτως με αυτό το ποστ στον κόσμο, απλά ένα «μοίρασμα» σκέψης ήταν και μια ελπίδα ότι αν επηρεάζουμε από εδώ μέσα ΕΣΤΩ και έναν άνθρωπο, ας κάνουμε τα πάντα να τον επηρεάσουμε πηγαίνοντας μαζί προς την αγάπη και την δικαιοσύνη… έτσι ίσως σε κάποια χρόνια, ζούμε ειρηνικά).

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR