counter

Ποιοι celebrities βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Εθνικού Θεάτρου;

Ποιοι celebrities βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Εθνικού Θεάτρου;
Ποιοι celebrities βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Εθνικού Θεάτρου;

Από την Νάνσυ Μητροπούλου

Πρεμιέρα για την παράσταση "Η γειτονιά των Αγγέλων" στην σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου το βράδυ της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου. Το έργο είχε ανέβει για πρώτη φορά στο Θέατρο Κοτοπούλη- Rex το 1963 με πρωταγωνιστές μια πλειάδα αμίμητων ηθοποιών που άλλαξαν για πάντα το ελληνικό θεατρικό στερέωμα: τον Νίκο Κούρκουλο, την Τζένη Καρέζη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Όλα διαδραματίζονται σε μια συνοικία της Δραπετσώνας στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σε έναν δρόμο, μια πλατεία και μια αυλή συνυπάρχουν τα βάσανα και οι χαρές λαικών ανθρώπων. Μπορεί,όμως, να ζει και ένας φλογερός και αντισυμβατικός έρωτας που θέτει υπό δοκιμασία φιλίες, συμπεριφορές αλλά και το ίδιο το νόημα της αγάπης. Όλα υπό τους ήχους της εμβληματικής μουσικής του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Θέατρο, "η καινούργια ματιά στο έργο από τον Κώστα Τσιάνο ξαναζωντανεύει με τη μορφή του μιούζικαλ μια νέα "αυλή των θαυμάτων" που εισβάλλει στη σκληρή καθημερινότητα για να συγκινήσει και να θυμίσει πως οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες, αρκεί να υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και αντίσταση στη φθορά που δημιουργούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σε εποχές κρίσης".

Πλήθος επωνύμων έδωσε το απαστράπτων "παρών" του στην επίσημη πρώτη της παράστασης. Ανάμεσά τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι :η  Έλλη Στάη, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλλογιάννη, ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, η Άντζελα Γκερέκου με την κόρη της Μαρία, ο Φώτης Κουβέλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης με την κόρη του Ελεωνόρα, η Έλενα Ακρίτα, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Άλκης Κούρκουλος με την αδερφή του Μελίτα, η Νόνικα Γαληνέα, η Ηρώ Μανέ, ο Σταύρος Νικολαίδης και ο Κώστας Αποστολίδης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR