counter

Ποια είναι η Μαργκρέτε Βεστάγκερ που θα δούμε σήμερα στο MasterChef;

Ποια είναι η Μαργκρέτε Βεστάγκερ που θα δούμε σήμερα στο MasterChef;
Ποια είναι η Μαργκρέτε Βεστάγκερ που θα δούμε σήμερα στο MasterChef;

Στην ομαδική δοκιμασία του σημερινού MasterChef εκτός από τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για τα θέματα μετανάστευσης, Μαργαρίτη Σχοινά σε ρόλο γευσιγνώστη θα δούμε και την Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποιά είναι όμως Μαργκρέτε Βεστάγκερ;

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι 52 ετών. Γεννήθηκε το 1968 στην πόλη Γλόστρουπ της Δανίας.

Μαργκρέτε Βεστάγκερ – Σπουδές

Αποφοίτησε το 1993 από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης με πτυχίο Οικονομικών. Μιλάει Δανέζικα, Αγγλικά και περιορισμένα Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Μαργκρέτε Βεστάγκερ – Καριέρα

Από το 1998 έως το 2000 η Μαργκρέτε Βεστάγκερ ήταν υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ από το 2000 έως το 2001 ήταν υπουργός Παιδείας. Η Βεστάγκερ εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο της Δανίας για πρώτη φορά το 2001 και από το 2007 έως το 2014 υπήρξε αρχηγός του Κοινωνικού και Φιλελεύθερου Κόμματος. Το 2011 ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Συνασπισμού της Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ. Το 2012 κατά τη διάρκεια της Δανέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βεστάγκερ ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Το 2014 η Τόρνινγκ-Σμιτ πρότεινε τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ ως τη Δανή Επίτροπο στην Επιτροπή Γιούνγκερ. Ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ της ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο Ανταγωνισμού και στις 3 Οκτωβρίου 2004 η Βεστάγκερ εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Στις Εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2019 η Βεστάγκερ ήταν υποψήφια Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υποστήριξη του κόμματος Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE). Τελικά, πρόεδρος του Κολεγίου των Επιτρόπων ορίστηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ προτάθηκε ξανά ως Επίτροπος της Δανίας το 2019 και τον Οκτωβρίο του 2019 εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από ακρόαση. Η Βεστάγκερ ανέλαβε Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τους Βάλντις Ντομπρόβσκις και Φρανς Τίμερμανς, και το Χαρτοφυλάκιο της αφορά στον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Επίτροπος Ανταγωνισμού η Βεστάγκερ επικεντρώθηκε στους τομείς των παράνομων κρατικών ενισχύσεων και στις μονοπωλιακές τακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών και ξένων επιχειρήσεων.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR