counter

Πιέσεις του Eurogroup προς την Αθήνα

Πιέσεις του Eurogroup προς την Αθήνα
Πιέσεις του Eurogroup προς την Αθήνα

Eurogroup

Με μειωμένες προσδοκίες και με τη σκέψη ότι θα υπάρξει νέο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα πριν την 11η Μαΐου κάθισαν στο τραπέζι των συζητήσεων, στη Ρίγα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το κλίμα αυτό επιβεβαίωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ εισερχόμενος στη συνεδρίαση της Ρίγας, το πρωί της Παρασκευής, εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις ανάγκες της, ερωτηθείς για αν τα περιθώρια για συμφωνία ως το τέλος του Απριλίου είναι πιεστικά. «Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος Απριλίου», πρόσθεσε.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να αναζητηθούν οι οδοί που θα επιτρέψουν την ταχύτερη δυνατή περαίωση των διαπραγματεύσεων στις οποίες έχουν εισέλθει οι ελληνικές αρχές με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ωστόσο, κοινοτικές πηγές θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να "μετριάσει τις απαιτήσεις της" και να "ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές" που έχει θέσει, ενώ ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι της ευρωζώνης δεν δείχνουν πνεύμα ευελιξίας και ελαστικότητας, κυρίως σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την ελευθέρωση των αγορών, τόσο των αγαθών όσο και της εργασίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Project Syndicate με τίτλο «Ένα νέο deal για την Ελλάδα», μεταξύ άλλων, τονίζει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην παγίδα λιτότητας και στη «Μεταρρύθμιση παγίδα»

«Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Ρίγα και συμπλήρωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκείς, τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα».

Πηγή: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR