counter

Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι αντέδρασε όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται

Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι αντέδρασε όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται
Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι αντέδρασε όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και πλέον αναμένει την έγκριση των γιατρών για να πάρει εξιτήριο, μετά το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη. 

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (01/07) τον επισκέφθηκαν η σύζυγος και ο γιος του, καθώς και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.      

Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο τελευταίος ήταν αυτός που του ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου και όπως χαρακτηριστικά είπε σε δηλώσεις του στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, ο ηθοποιός δεν τον πίστευε ενώ μόλις συνειδητοποίησε τι άκουσε, ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς.

«Όταν τον ξύπνησα, του ανακοίνωσα το αποτέλεσμα. Δεν το πίστευε. Του το είπα δυο τρεις φορές. Μόλις το συνειδητοποίησε και πρέπει να το πω αυτό, έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Δεν μου είπε τίποτα, μόνο λυγμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι περιοριστικοί όροι

Θυμίζουμε πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Έτσι, η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, πριν από περίπου ένα έτος, αντικαθίσταται με τους εξής όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του
  • Επιβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ

Η εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί εντός προθεσμίας δέκα ημερών.

Το δικαστήριο έκρινε, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του, ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής και με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR