counter

Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι

Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι
Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο σχεδιαστής πέθανε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, στο σπίτι του στη Φλωρεντία, μετά από μακρά ασθένεια.

Ποιος ήταν ο Ρομπέρτο Καβάλι

Ο Ρομπέρτο Καβάλι πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό. Μάλιστα, το στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια αργότερα από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε ιδρύσει την εταιρεία την δεκαετία του 1970 και την πούλησε το 2015.

Ο ίδιος διέθετε μια περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία, το κορυφαίο κέντρο δερματοποιίας της Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Καβάλι ήταν γνωστός για τη χρήση δέρματος και τζιν στις δημιουργίες του. Χαρακτηριστικό στοιχείο του brand είναι οι κεντημένες γούνες, τα μακριά πλούσια φορέματα με μεγάλα σκισίματα και οι πολλές διαφάνειες

Ο σχεδιαστής επιλέχθηκε το 2005 για να ανανεώσει τη λιτή στολή των κουνελιών του Playboy, πιστός στη φόρμα του, παρουσίασε μια εκδοχή σε λεοπάρ σχέδιο.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο το 1964 και απέκτησε τα δύο παιδιά. Παντρεύτηκε ξανά το 1980 την Αυστριακή σχεδιάστρια μόδας, Eva Maria Duringer, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και χώρισαν το 2010.

Τέλος, το περασμένο έτος, απέκτησε το 6ο του παιδί, Τζόρτζιο, με τη σύντροφό του και πρώην Playmate από τη Σουηδία, Σάντρα Νίλσον, με την οποία ήταν μαζί από το 2014.

Ο Ρομπέρτο Καβάλι είχε προτίμηση στις Ferrari, στα χοντρά πούρα και στα κομμένα πουκάμισα που ξεκουμπώνονταν για να αποκαλύπτουν το μαυρισμένο στήθος του.

*Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: AFP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR