counter

Πέθανε ο γνωστός σεναριογράφος, Γουίλιαμ Γκόλντμαν

Πέθανε ο γνωστός σεναριογράφος, Γουίλιαμ Γκόλντμαν
Πέθανε ο γνωστός σεναριογράφος, Γουίλιαμ Γκόλντμαν

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη ο Γουίλιαμ Γκόλντμαν σε ηλικία 87 ετών. Ο οσκαρικός σεναριογράφος των ταινιών «Οι δύο ληστές» και «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» εδώ και καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Γκόλντμαν είχε γράψει επίσης το σενάριο στις ταινίες «Marathon Man», Magic και «Τρελές ιστορίες έρωτα και φαντασίας», τα οποία μετέφερε από τα δικά του μυθιστορήματα.

Η κόρη του Τζένι, επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην Ουάσινγκτον Ποστ, αποδίδοντας τον θάνατό του σε επιπλοκές από τον καρκίνο στο έντερο και πνευμονία.

Γεννημένος στο Χάιλαντ Παρκ του Ιλινόις το 1931 ο Γκόλντμαν ξεκίνησε ως συγγραφέας πριν τον κερδίσει ο κινηματογράφος όπου μεταπήδησε το 1965 με το κατασκοπευτική κωμωδία Masquerade. Ακολούθησε το 1966 η ταινία «F.B.I. Φάκελλος 17, άκρως εμπιστευτικόν», ευρύτερα γνωστή ως Harper με τον Πολ Νιούμαν.

Έγραψε τα απομνημονεύματά του με τίτλο Adventures In The Screen Trade, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά «αλφαβητάρια» για επίδοξους δημοσιογράφους και σεναριογράφους. Σε αυτά περιγράφει τα πάνω και τα κάτω της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έχουν «συνοψισθεί» στη διάσημη φράση «Κανείς δεν ξέρει τίποτα».

Πηγή ANT1news.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR