counter

Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός: Τα όργανά του δωρίστηκαν με δική του επιθυμία

Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός: Τα όργανά του δωρίστηκαν με δική του επιθυμία
Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός: Τα όργανά του δωρίστηκαν με δική του επιθυμία

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Αναστασίου. Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τα όργανά του δωρίστηκαν με δική του επιθυμία, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί του.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος και τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Ακόμα ένα θλιβερό νέο. Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος Βασίλης Αναστασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που συνταυτιστήκαμε στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου μιας κι ήταν σε χρονιά κάτω από μένα. Ένας ευαίσθητος, πολυδιαβασμένος θεατρανθρωπος. Το σώμα του δωρηθηκε στην επιστήμη με δική του απόφαση. Καλό σου ταξίδι φίλε μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Αναστασίου

Ο Βασίλης Αναστασίου ήταν θεατρολόγος, με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας, καθώς και σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και τη Γαλλία.  Είχε ανεβάσει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είχε επίσης σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλές παραγωγές όπερας ενώ εργάστηκε και ως μεταφραστής αποδίδοντας πάνω από 40 θεατρικά έργα και θεατρικές διασκευές.

Ο Βασίλης Αναστασίου υπήρξε διευθυντής στο Λυρικό και Επτανησιακό Φεστιβάλ Κέρκυρας κατά τα έτη 2001-2004, του Κρατικού Φεστιβάλ Αιγαίου 2006-2008 και του Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ Καστοριάς (2011 – 2014). 

Παράλληλα, από το 1996 δίδασκε δραματουργία και όπερα σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, ενώ υπήρξε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουμπέρτο Έκο.   

                                       

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR