counter

Πέθανε η Ραφαέλα Καρά

Πέθανε η Ραφαέλα Καρά
Πέθανε η Ραφαέλα Καρά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια και παρουσιάστρια, Ραφαέλα Καρά.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή στην γειτονική χώρα ο μακροχρόνιος σύντροφός της, Sergio Iapino.

«Η Raffaella μας άφησε. Έχει πάει σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπότητά της, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ραφαέλα Καρά άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα στις 16:20, «μετά από ασθένεια που επιτέθηκε στο σώμα της, στο τόσο μικροσκοπικό αλλά γεμάτο ενέργεια», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ποια ήταν η Ραφαέλα Καρά

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι έγινε ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά (ιταλ.: Raffaella Carrà). Ήταν Ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943. Η Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur"), το "A far l'amore comincia tu" (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο "Do It, Do It Again").

H Ραφαέλα Καρά είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

Στη δεκαετία του 1960, έκανε καριέρα στην τηλεόραση, παίρνοντας μέρος σε εκπομπές όπως οι: Tempo di Danza, Il Paroliere και Questo Sconosciuto.

Το 1970, στην εκπομπή Io, Agata e Tu, η Ραφαέλα Καρά έκανε ένα χορευτικό που έμεινε στην ιστορία, ενώ το 1971, είχε άλλη μια επιτυχία στην τηλεοπτική εκπομπή Canzonissima, ερμηνεύοντας το θεματικό τραγούδι “Chissà se Va”.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Ραφαέλα Καρά παρουσίασε πολλές εκπομπές στην Ιταλία όπως: Ma Che Sera, Fantastico 3, Pronto… Raffaella?, Domenica In, Weekend con Raffaella Carrà και στην Ισπανία την εκπομπή Hola Raffaella.

Εκτός από το καλλιτεχνικό ταλέντο της, ξεχώρισε και για την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση και καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού ως «το κορίτσι με το ξανθό καρέ».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR