counter

Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη

Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη
Πέθανε η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Ελεάνα Απέργη με την είδηση να βυθίζει στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο ηθοποιός Νίκος Καραστέργιος έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της, καθώς κοινοποίησε στο Facebook μια φωτογραφία της και έγραψε στη λεζάντα: «Καλό ταξίδι.......!!!!!!!!».

Ποια ήταν η Ελεάνα Απέργη;

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη δραματική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη. Η παρθενική της εμφάνιση στη σκηνή ήταν στη σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη – Ρεξ, στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Το επαγγελματικό της ντεμπούτο έγινε το 1955, στο θέατρο – σινεμά «Διονύσια» της Καλλιθέα, με τη Νέα Ελευθέρα Σκηνή του Διονύση Παγουλάτου, στο έργο «Η απαγωγή της Σμαράγδως». Ακολούθησε η συμμετοχή της σε πολλά ακόμη θεατρικά έργα Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων, από τον Γεώργιο Ξενόπουλο μέχρι τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

H Ελεάνα Απέργη συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου της μεταξύ των οποίων η Άννα Συνοδινού, ο Δημήρης Παπαμιχαήλ, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.α.

Στενή και μακροχρόνια ήταν η επαγγελματική σχέση της Ελεάνας Απέργη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το οποίο συνεργάστηκε από το 1973 έως το 1987.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR