counter

Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός
Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Γιώτα Σοϊμοίρη.

Τη δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο της γνωστής ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το βράδυ της Κυριακής ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελό ταινιών του 60 και 70 και του θεάτρου η Γιώτα Σοϊμοίρη...Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού, Χάρη Παναγιώτου. Την γνώρισα από κοντά, γλυκιά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθηκαμε.. Καλό ταξίδι....Θα σε θυμόμαστε με αγάπη...» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Ποια ήταν η Γιώτα Σοϊμοίρη

Η Γιώτα Σοϊμοίρη πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως “Η κόμισσα της φάμπρικας”, “28η Οκτωβρίου ώρα 5:30”, “Μάχη της Κρήτης” κ.α. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, ενώ ήταν κόρη αξιωματικού χωροφυλακής, Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Φλογέρα και αίμα» του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στο θέατρο έκανε το ντεμπούτο της το 1964.

 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR