counter

Πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για εμπρησμούς στον Αμαζόνιο!

Πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για εμπρησμούς στον Αμαζόνιο!
Πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για εμπρησμούς στον Αμαζόνιο!

Ότι χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου κατηγορεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας τον Λεονάρντο Ντι Καπριο χωρίς ωστόσο να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Ο Μπολσονάρου αναπαρήγαγε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατηγορίες της αστυνομίας που ανέφεραν ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι εθελοντές πυροσβέστες προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), το οποίο με τη σειρά του τις χρησιμοποίησε για να συλλέξει δωρεές στο εξωτερικό – μεταξύ των οποίων και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από τον Ντι Κάπριο.

«Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο», ήταν μερικές από τις δηλώσεις που έκανε κατά του ηθοποιού.

Από την άλλη πλευρά τόσο η WWF όσο και ο Ντι Κάπριο διέψευσαν τις κατηγορίες με τον δεύτερο να αρνείται πως έκανε τη συγκεκριμένη δωρεά. Με ανακοίνωση του ο ηθοποιός δήλωσε πως «ο λαός της Βραζιλίας εργάζεται για να σώσει την φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά». Ωστόσο, τόνισε, «Ενώ αξίζει υποστήριξης, δεν χρηματοδοτήσαμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR