counter

Παραιτήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos

Παραιτήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos
Παραιτήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos

Juan Carlos

Την παραίτησή του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι. Τον επί 39 έτη βασιλιά, διαδέχεται ο 45 χρονος γιος του Φελίπε.

Ο 76χρονος μονάρχης, βρισκόταν στο αξίωμά του από το 1975 και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς της κόρης και του γαμπρού του, έκαναν την κοινή γνώμη να εκφράση δυσαρέστηση προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον Ραχόι, για να επιτραπεί η παραίτηση από το βασιλικό αξίωμα, πρέπει να περάσει από συνταγματική αναθεώρηση. Ο Μαριάνο Ραχόι διευκρίνισε ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος θα απευθυνθεί προσωπικά στους Ισπανούς κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. "Ελπίζω ότι σύντομα, το ισπανικό Κονγκρέσο θα είναι σε θέση να εγκρίνει την ενθρόνιση του πρίγκιπα Φελίπε, πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος "υπήρξε ο πρωτεργάτης της δημοκρατίας μας...είναι το μεγαλύτερο σύμβολο της κοινής μας ζωής εν ειρήνη και ελευθερία", είπε ο Μαριάνο Ραχόι.

Πηγή: Αntenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR