counter

Παντελής Παντελίδης: Αυτές είναι οι κατεθέσεις των φίλων του που δείχνουν τον οδηγό

Παντελής Παντελίδης: Αυτές είναι οι κατεθέσεις των φίλων του που δείχνουν τον οδηγό
Παντελής Παντελίδης: Αυτές είναι οι κατεθέσεις των φίλων του που δείχνουν τον οδηγό

Παντελίδης

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο της Βουλιαγμένης, μετά από έγγραφη απαίτηση της οικογένειας του τραγουδιστή, οι φίλοι του Παντελή Παντελίδη που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ στο διαμέρισμα της Γλυφάδας κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση οι φίλοι του Παντελή Παντελίδη που ήταν μαζί του τη μοιραία νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν αυτός χάσει τη ζωή του. Τις ολοκληρωμένες καταθέσεις και τα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας το prothema.

Πρώτος πήγε για κατάθεση ο κοσμηματοπώλης Χ.Τ.: «Βρισκόμουν μαζί με άλλα άτομα στην περιοχή του Ελληνικού στο σπίτι της 29ης οδού και γύρω στις 04.00 ήρθε ο φίλος μου Παντελής Παντελίδης μαζί με την Κυριάκου και την Αρναούτη. Από ό,τι θυμάμαι είχαν έρθει από το κέντρο διασκέδασης “Απλά Ελληνικά”. Μαζευτήκαμε για να παίξουμε χαρτιά. Εγώ πρώτη φορά βρισκόμουν σε αυτή την οικία. 

Ο Παντελίδης ζήτησε να του φέρουν ποτό, και μάλιστα ουίσκι, ενώ για τις γυναίκες, σαμπάνια. Στο σπίτι αυτό μείναμε μέχρι τις 08.00 και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε καταναλώσει 4-6 ποτήρια ουίσκι. Τα τελευταία 45 λεπτά δεν είχε πιει καθόλου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας και προς το τέλος είπα σε κάποιο άτομο που έβαζε ποτά: “Τι κάνεις; Είναι δυνατόν να του βάζεις ενώ βλέπεις ότι είναι πιωμένος;”. Επίσης είπα να του φτιάξουν καφέ, πράγμα το οποίο έγινε, αλλά ο Παντελής αρνήθηκε να πιει. Κατά την αποχώρηση, τους κάναμε πλάκα για τα χαρτιά, μιλήσαμε για την πρεμιέρα του και απευθύνθηκα στη Φρόσω: “Ρε Φρόσω, για καλό και για κακό μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητο;”. Η Φρόσω μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της κι εγώ επανέλαβα την ίδια ερώτηση παίρνοντας την ίδια καταφατική απάντηση. Μου έδωσε να καταλάβω ότι θα οδηγούσε το αυτοκίνητο. Κατά την αποχώρηση ο Παντελίδης φαινόταν ότι είχε πιει και μάλιστα πολύ. Δεν παραπατούσε, αλλά δεν ήταν και νηφάλιος. Δεν είδα ποιος μπήκε στο αυτοκίνητο, ούτε ποιος οδήγησε». 

Η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η Φρόσω Κυριάκου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι καθόταν μαζί με τη φίλη της Μίνα Αρναούτη στον καναπέ και όχι στο τραπέζι με την τσόχα, με αποτέλεσμα να μη βλέπει αν και πόσο είχε πιει ο Παντελίδης. Οι φωτογραφίες που αποκάλυψε, όμως, πρώτο απ’ όλους το «ΘΕΜΑ» δείχνουν τις δύο φίλες του άτυχου τραγουδιστή να κάθονται στο πλευρό του την ώρα που έπαιζε χαρτιά.

Ένας δεύτερος φίλος του Παντελίδη που βρισκόταν στο σπίτι της Γλυφάδας έδωσε μια σύντομη κατάθεση για όλα όσα είχαν συμβεί τις τελευταίες ώρες. «Είχαμε μαζευτεί στο σπίτι χωρίς να γνωρίζω τον αριθμό των ατόμων για να παίξουμε χαρτιά. Γύρω στις 03.30-04.00 ήρθε και ο Παντελίδης μαζί με την Κυριάκου και την Αρναούτη. Ζήτησαν να πιουν ποτά, ο Παντελίδης ουίσκι ενώ οι γυναίκες σαμπάνια. Παραμείναμε στο σπίτι αυτό μέχρι τις 07.50 και στη συνέχεια αφού αστειευτήκαμε αποχώρησε μαζί με τις γυναίκες. Μάλιστα του είπαμε να οδηγήσει άλλος το αυτοκίνητο, αλλά αρνήθηκε. Ο Χ.Τ. ρώτησε τη Φρόσω δύο φορές αν μπορεί να οδηγήσει, αυτή κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι της χωρίς συναίνεση. Φύγαμε από το σπίτι χωρίς να γνωρίζω ποιος οδήγησε, σε ποιες θέσεις καθόταν ο καθένας τους», ανέφερε ο δεύτερος φίλος του άτυχου τραγουδιστή Ε.Ζ. 

Ο στενός του συνεργάτης Ιωάννης Ζακάκης που εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν για πολλές ώρες μαζί του αλλά αποχώρησε πριν ο Παντελίδης πάει στο σπίτι της Γλυφάδας για να παίξει χαρτιά, κατέθεσε μεταξύ άλλων: «Κατευθύνθηκα προς το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου συνάντησα τη Φρόσω Κυριάκου, η οποία είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά. Σε συνομιλία που είχαμε τη ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε: “Φύγαμε από τη φιλική οικία και πριν φτάσουμε στη γέφυρα εγώ κοίταζα το κινητό μου, ο Παντελής έτρεχε και την ώρα που χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος άπλωσε το χέρι του προς εμένα για να με προστατεύσει, τρακάραμε και βρέθηκε πάνω μου. Μετά την κηδεία του Παντελή ξαναπήγα στο νοσοκομείο και προτού μπω στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν, η μητέρα της μου είπε να περιμένω και ότι θα με ειδοποιήσει αυτή, όπως κι έγινε. Τη ρώτησα ξανά αν είπε κάτι ο Παντελής κατά τη στιγμή του ατυχήματος και μου είπε: 

“Το μόνο που κατάλαβα κατά τη σύγκρουση και τη στιγμή που αναποδογυρίσαμε και βρέθηκα από πάνω του είναι ότι δεν έτρεχε πολύ”. Πράγματα τα οποία ήταν αντίθετα με αυτά που μου είπε πριν από λίγες ημέρες. Με την Κυριάκου Φρόσω είμαι φίλος και δούλευε στο κατάστημα που διατηρώ και μου είχε εμπιστοσύνη. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα συναντηθήκαμε ξανά σε καφετέρια στο κέντρο των Αθηνών. Εκεί τη ρώτησα: “Γιατί δεν έχεις πάει να πεις συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παντελή;”, κι εκείνη μου απάντησε: “Δεν ξέρω αν μπορώ και αν είναι να κανονίσουμε να πάμε μια μέρα μαζί”, και στη συνέχεια μου είπε: “Έμαθα ότι η οικογένεια του Παντελή μου έχει κάνει μήνυση ότι μπορεί να οδηγούσα εγώ”. Εκείνη τη στιγμή απόρησα γιατί μου το είπε αυτό, κάτι το οποίο δεν υπήρχε και δεν είχε σκεφτεί κανένας. Τη ρώτησα: “Φρόσω, μήπως έχει συμβεί κάτι διαφορετικό;”. Κι εκείνη μου απάντησε: “Γιάννη, δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, το βράδυ εκείνο γίνανε πολλές άσχημες συγκυρίες για να φτάσουμε εκεί”. Και τις τρεις φορές που συναντηθήκαμε μου είπε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το ατύχημα. Θέλω να προσθέσω ότι ο Παντελίδης, επειδή έχει συμβεί αρκετές φορές να ξενυχτήσουμε, έδινε πάντα το αυτοκίνητο σε εμένα καθώς και σε άλλα φιλικά άτομα». 

Τι άκουσε η μάρτυρας στο νοσοκομείο


Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Τροχαία Ελληνικού κατέθεσε η μητέρα του Παντελίδη, Αθηνά, δηλώνοντας τα εξής: «Από το σύνολο των στοιχείων που έχω συλλέξει είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η Κυριάκου Φρόσω. Επιφυλάσσομαι εντός 20 ημερών να σας προσκομίσω όλα τα σχετικά έγγραφα. [...]. Επειδή χθες το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και μας μετέφερε συγκλονιστικά γεγονότα η Ρ.Ε., η οποία νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Κυριάκου Φρόσω κατά το χρονικό διάστημα που και αυτή νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό» και μπορεί να καταθέσει πολύτιμα στοιχεία, αιτούμαι να ληφθεί ένορκη κατάθεσή της».

Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα η συγκεκριμένη μάρτυρας μετέβη στην Τροχαία Ελληνικού δίνοντας την εξής κατάθεση: «Κατά τις πρωινές ώρες της 18 Φεβρουαρίου ήρθε σε διπλανό κρεβάτι απέναντί μου η Κυριάκου Φρόσω για νοσηλεία από τροχαίο ατύχημα και αυτή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και περίπου στη 01.30 ήρθαν αστυνομικοί και πήραν κατάθεση από τη Φρόσω. Στην αρχή είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα και κάποια στιγμή άκουσα ότι είπε στους αστυνομικούς ότι οδηγούσε ο Παντελίδης. Την 20ή Φεβρουαρίου γύρω στις 19.00 ήρθε στο δωμάτιο κάποιος δικηγόρος και συζητούσε με τον πατέρα της Φρόσως στο διπλανό κρεβάτι από εμένα, ο οποίος είπε στο δικηγόρο ότι οδηγούσε η Φρόσω. Ο δικηγόρος απάντησε: “Να κάνει ακόμα ότι δεν θυμάται μέχρι να συνέλθει και το άλλο κορίτσι από την Εντατική για να πουν τα ίδια στις καταθέσεις τους και καλό θα ήταν να μην κινηθούν ακόμη δικαστικά εναντίον κάποιου γιατί μπορεί να δίνουν αντί να παίρνουν». Φοβόταν λόγω της έκτασης που είχε πάρει το ατύχημα ότι θα ερχόταν σε αντιπαράθεση με πολλούς. Στις 5 Ιουνίου αποφάσισα και τηλεφώνησα στη μητέρα του Παντελίδη και την ενημέρωσα για όσα κατέθεσα και αν μπορώ να τα καταθέσω όλα αυτά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει: «Η ένορκη κατάθεση μάρτυρος που βρέθηκε νοσηλευόμενη στο ίδιο δωμάτιο του “Ευαγγελισμού” με μία εκ των συνεπιβαινουσών και περιγράφει σημαντικά γεγονότα των ημερών εκείνων, είναι από τα πιο σοβαρά στοιχεία της τετράμηνης προανάκρισης. Μαζί με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων που περιγράφουν τη στιγμή της αποχώρησης του Παντελή από την οικία που βρισκόταν και την εύρεση βιολογικού υλικού της συνεπιβαίνουσας στην κολόνα του οδηγού του αυτοκινήτου, είναι, κατά τη γνώμη μου, σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία που θα συναξιολογηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Πέραν αυτών, ουδένα νέο αποδεικτικό στοιχείο προέκυψε σχετικά με το αγωνιώδες ερώτημα “ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο”. Μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες πέραν των αναληθειών που αναφέρουν καταλήγουν -ακόμη και λίγες ώρες μετά το δυστύχημα- με τη φράση “επιθυμώ την πλήρη ΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ”, θα αξιολογηθούν αναλόγως. Φτάνει η ώρα της, με επιστημονικό τρόπο, αποκάλυψης της αλήθειας». 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR