counter

Πάνος Τριανταφύλλου: Ο λόγος που ξεκίνησε ξιφασκία, το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και οι διακρίσεις

Πάνος Τριανταφύλλου: Ο λόγος που ξεκίνησε ξιφασκία, το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και οι διακρίσεις
Πάνος Τριανταφύλλου: Ο λόγος που ξεκίνησε ξιφασκία, το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και οι διακρίσεις

Μια ευχάριστη έκπληξη έκρυβε το Σάββατο στο J2US αφού ο Πάνος Τριανταφύλλου φαίνεται πως μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, μιας και πήρε 10άρι από όλους τους κριτές. Το κοινό, ενδιαφέται να μάθει τα πάντα για εκείνον και εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο από την ηλικία, μέχρι και το πώς μπήκε η ξιφασκία στην ζωή του Παραολυμπιονίκη!

Πάνος Τριανταφύλλου: Η ηλικία και το ατύχημα

  • Ο Πάνος Τριανταφύλλου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1987 και η ηλικία του είναι 35 ετών.
  • Ένα τροχαίο ατύχημα το 2004 ανέτρεψε τη ζωή του. Ήταν μόλις 18 ετών τότε, όταν μαζί με άλλους δυο φίλους του αποφάσισαν να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Ο οδηγός, 18 χρονών και άπειρος, έχασε τον έλεγχο και το αμάξι ανετράπη με αποτέλεσμα να καταλήξει στο γκρεμό, βάθους 50 μέτρων.

 

  • ο ίδιος, έχει πει σχετικά:  «Μόνο εγώ τραυματίστηκα στο τροχαίο, που βρισκόμουν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα που έπεφτε το αμάξι στο γκρεμό, έχασα τις αισθήσεις μου. Εκτοξεύτηκα από το αυτοκίνητο και μόλις τις ανέκτησα πάλι, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός ήταν καλά στην υγεία τους . Στην αρχή δεν πονούσα αλλά μετά άρχισα να κρυώνω και να πονάω. Έσπασα πέντε σπονδύλους και η ζημιά έγινε στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο. Σε εκείνο το σημείο κόπηκε σχεδόν όλος ο νωτιαίος μυελός και δεν μπορούν να προχωρήσουν οι εντολές από τον εγκέφαλο στα κάτω άκρα.

 

 

Το ατύχημα έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας στην οικογένεια. Έπρεπε να βοηθήσω τους γονείς μου. Τρελάθηκαν με αυτό που μου συνέβη. Οπότε εγώ έπρεπε να είμαι ο πιο δυνατός σε αυτή την ιστορία. Σε νοσοκομείο δεν είχα πάει ποτέ μου. Ούτε για πυρετό. Πήγα μια και καλή. Στην ανάνηψη μετά το χειρουργείο έκλαψα, όταν μια νοσοκόμα, που της είπα το ιστορικό μου, μου απάντησε πως δεν θα ξανασηκωθώ.

 

 

Οι γιατροί δεν μου έλεγαν τι συμβαίνει και άργησα να καταλάβω το μέγεθος της ζημιάς. Έκλαψα όταν βγήκα από την εγχείρηση και έμαθα από μια νοσοκόμα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω. Έμεινα μόνος μου γιατί δεν άντεχα να βλέπω άλλο τη μάνα μου στεναχωρημένη. Μακάρι να μην το ζήσει αυτό καμία μάνα γιατί είναι πολύ οδυνηρό».

Πάνος Τριανταφύλλου: Η ξιφασκία στη ζωή του

  • Η ξιφασκία ήρθε στη ζωή του Πάνου Τριανταφύλλου, τυχαία το 2009. Πρώτα ήταν αθλητής τουμπάσκετ σε αμαξίδιο αλλα και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. Αποφασισε πως ήθελε να δοκιμάσει κι ένα ατομικό άθλημα για να έχει διακρίσεις και να κυνηγήσει τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Του πρότειναν να ασχοληθεί με την ξιφασκία, γιατί είχε μακριά χέρια.
  • Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012, το 2016 και το 2021.

  • Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα Saber B ανδρών στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που διεξήχθησαν στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.
  • Στο αγώνισμα του Νοεμβρίου 2019 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με αναπηρικό αμαξίδιο IWAS κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό ανδρών σπαθί Β’.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR