counter

"Ουζερί Τσιτσάνης": Λαμπεροί καλεσμένοι στην πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας

"Ουζερί Τσιτσάνης": Λαμπεροί καλεσμένοι στην πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας
"Ουζερί Τσιτσάνης": Λαμπεροί καλεσμένοι στην πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας

Από την Ελένη Ζουγανέλη

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “Ουζερί Τσιτσάνης” διεξήχθη την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και πήρε χώρα στο Πάλλας.  Η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Πολλοί ήταν οι λαμπεροί καλεσμένοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον σκηνοθέτη αλλά και τους παρουσιαστές. Ανάμεσα τους ήταν ο Γιάννης Αϊβάζης με την σύζυγο του Μαρία Κορινθίου, η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, η Μαρία Καβουκίδου με τον Θοδωρή Αντωνιάδη, η Ζωή Τσιτσάνη με τον Γιώργο Τσαβλίρη, η Νατάσσα Ράγιου, η Ζέτα Δούκα με τον αγαπημένο της Μιχάλη Χατζανώτα, ο Γρηγόρης Σταμούλης με την Ταμίλα Κουλίεβα, ο Αίας Μανθόπουλος με την Λίνα Σακκά, η  Θεοφανία Παπαθωμά, ο Γιώργος Κωνσταντίνου με τη σύζυγό του, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Ηρώ Μουκίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Ρίκα Διαλυνά με την Λόλα Νταϊφά και τον Ανέστη Βλάχο, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο  Γιάννης Στάνκογλου, η Βασιλική Τρουφάκου με τον αδερφό της και την οικογένεια της, ο Νίκος Ιωαννίδης με την Άννα Αθανασιάδη, η Κάτια Νικολαϊδου με τον Πέτρος Ξεκούκης και η πολιτικός βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην νέα κινηματογραφική ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης” πρωταγωνιστούν οι νέοι ηθοποιοί: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλλη, Βασιλική Τρουφάκου και Χάρης Φραγκούλης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR