counter

Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να βοηθήσουν τον στρατό

Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να βοηθήσουν τον στρατό
Ουκρανία: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να βοηθήσουν τον στρατό

Οι Kalush Orchestra ήταν το συγκρότημα της Ουκρανίας που κατάφερε να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Stefania», στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το κομμάτι «Stefania» ήταν αφιερωμένο στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους αλλά και σε εκείνους που παλεύουν για την ελευθερία.

Η απόφαση των Kalush Orchestra να πουλήσουν το τρόπαιο της Eurovision

Λίγο μετά τη νίκη του, το συγκρότημα είχε ανακοινώσει πως πρόκειται να πουλήσει το βραβείο της Eurovision για να διαθέσει τα χρήματα σε μία μη κυβερνητική οργάνωση, που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

Την Κυριακή 29/05 οι Kalush Orchestra κατάφεραν μέσα από δημοπρασία που έγινε στο Facebook, να πουλήσουν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κατέκτησαν στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», συγκεντρώνοντας 900.000 δολάρια (837.180 ευρώ).

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», ήταν η ανάρτηση του συγκροτήματος στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook.

Να σημειωθεί πως το ποσό θα διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την αγορά drones PD-2, που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία.

Τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, τόσο ως όπλα όσο και ως αεροσκάφη αναγνώρισης.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR