counter

Ουκρανία: Λουτρό αίματος στο Κίεβο

Ουκρανία: Λουτρό αίματος στο Κίεβο
Ουκρανία: Λουτρό αίματος στο Κίεβο

Ουκρανία

Στα χαρτιά έμεινε η «εκεχειρία» του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά τις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.Δεκαπέντε πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, σύμφωνα με την μαρτυρία φωτογράφου του Ρόιτερς που βρίσκεται εκεί.

Ο Βασίλι Φεντόσενκο δήλωσε ότι έξι πτώματα κείτονται στη βορειοδυτική πλευρά της Πλατείας και ότι είδε ακόμα τέσσερα πτώματα 100 μέτρα μακρύτερα, από την αντίθετη πλευρά της πλατείας. «Όλοι ήταν πολίτες», πρόσθεσε. Στη συνέχεια είδε άλλα πέντε πτώματα μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina, στο λόφο πάνω από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων έκανε λόγο για  πυκνά πυρά με πραγματικές σφαίρες. Διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό ασφαλείας των αστυνομικών γύρω από το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, που επικαλείται βουλευτή, το κτίριο του κοινοβουλίου εκκενώθηκε.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας που έφθασαν στο Κίεβο για συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση.

Αρχικά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πως οι ευρωπαίοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν άρον-άρον την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών βρίσκονται στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο και ότι η συνάντηση με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν αναβλήθηκε.

Νωρίτερα, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Στανισλάβ Σικόρσκι δήλωσε ότι ο μαύρος καπνός, οι εκρήξεις και τα πυρά γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο προκάλεσαν πανικό στους αξιωματούχους.

Αυστηρές προειδοποιήσεις από τη Μόσχα

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε δήμερα ότι η Ρωσία θα έχει πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον όταν η νόμιμη ηγεσία της θα υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους» και «πάνω στην οποία δε σκουπίζει κανείς τα πόδια του».

«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική, να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR