counter

Όσκαρ 2019: Τι λένε οι προβλέψεις για τους νικητές της βραδιάς;

Όσκαρ 2019: Τι λένε οι προβλέψεις για τους νικητές της βραδιάς;
Όσκαρ 2019: Τι λένε οι προβλέψεις για τους νικητές της βραδιάς;

Απομένουν μόλις λίγες ώρες για τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2019 και το ενδιαφέρον των σινεφίλ έχει φτάσει στο κατακόρυφο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 24 Φεβρουαρίου που θα παρακολουθούμε τα βραβεία κινηματογράφου, είναι η πρώτη φορά που τα Όσκαρ έχουν τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας του Γιώργου Λάνθιμου, που διεκδικεί με την ταινία του “The Favourite” ή αλλιώς "Η Ευνοούμενη", χρυσά αγαλματίδια, με τις δέκα του υποψηφιότητες.

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν για το ποιος θα είναι ο νικητής σε κάθε κατηγορία των Όσκαρ 2019.

Τι λένε, λοιπόν, τα προγνωστικά για κάποιες από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες και σε ποιες ξεχωρίζει "Η Ευνοούμενη";

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Στην κατηγορία αυτή, το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχημάτων, είναι το “Roma” του Cuarón, που έχει λάβει και τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά και τα δυο κορυφαία βραβεία BAFTA για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Η ταινία του Cuarón είναι και εδώ το φαβορί και η απόσταση από τον δεύτερο Spike Lee είναι μεγάλη.

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου

Κατηγορία που δεν παίζει ο Λάνθιμος, καθώς το πρωταγωνιστικό του τρίο είναι γυναικείο. Για το βραβείο μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις εταιρίες, είναι ο Rami Malek, υποδυόμενος τον Freddie Mercury στην ταινία Bohemian Rhapsody και τον ακολουθεί σε σχετικά μεγάλη απόσταση ο Christian Bale στην ταινία Vice. Ο πολύ καλός Viggo Mortensen, στο «Πράσινο Βιβλίο» και ο βετεράνος Willem Dafoe στην «Πύλη της Αιωνιότητας» δείχνουν να μένουν μακριά.

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου

Εδώ το μεγάλο φαβορί είναι η Glenn Close, στην ταινία «Η Σύζυγος». Πολύ κοντά όμως, βρίσκεται και η πρωταγωνίστρια της "Ευνοούμενης", Olivia Colman, που κάνει το ρόλο της ζωής της.

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου

Ίσως εδώ να έχουμε το αδιαμφισβήτητο φαβορί, που ακούει στο όνομα Mahershala Ali. Ο εντυπωσιακός Ali, σύμφωνα με τα προγνωστικά, κερδίζει με άνεση το βραβείο.

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου

Σε αυτή την κατηγορία αξιόλογες ερμηνείες και από τις πέντε υποψήφιες. To The Favouriteτου Γιώργου Λάνθιμου έχει διπλή εκπροσώπηση, με τις Rachel Weisz και Emma Stone, κάτι που ίσως μετρήσει. Φαβορί θεωρείται η, επίσης, η ηθοποιός Regina King.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR