counter

Οι πρώτες σκηνές της Χουρέμ με τον Σουλεϊμάν στο MY tv! Ο Mεχμέτ πεθαίνει από ευλογιά

Οι πρώτες σκηνές της Χουρέμ με τον Σουλεϊμάν στο MY tv! Ο Mεχμέτ πεθαίνει από ευλογιά
Οι πρώτες σκηνές της Χουρέμ με τον Σουλεϊμάν στο MY tv! Ο Mεχμέτ πεθαίνει από ευλογιά

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής
O Σουλτάνος δεν έχει ακόµη συνέλθει από τον τραγικό χαµό της Χατιτζέ. Στο µεταξύ, ο Μεχµέτ στη Μανίσα εξηγεί στον Ιλιάς ότι ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του και σκέφτεται να επισκεφτεί την πρωτεύουσα. Στο γράµµα που του έστειλε η Μιχριµάχ αναφέρει ότι ο Σουλτάνος έπαψε πλέον να χαµογελά ενώ είναι συνεχώς θλιµµένος. Από την πλευρά της, η Μαχιντεβράν τονίζει στον Μουσταφά ότι η Χατιτζέ έφυγε χαρούµενη παίρνοντας εκδίκηση για τον άδικο χαµό του Ιµπραήµ. Ταυτόχρονα, τον ενηµερώνει και για τις φήµες που θέλουν τον Σουλεϊµάν να έχει χάσει τα λογικά του. Του θυµίζει ότι η Μιχριµάχ και ο Ρουστέµ θα φροντίσουν να ανέβει ο Μεχµέτ στον θρόνο, αν συµβεί κάτι στον πατέρα τους, και ο Μουσταφά δυσφορεί.

Η Μιχριµάχ συναντάει τον Μαλκότσογλου

Ο Μεχµέτ ζητάει από τον Ιλιάς να του εξηγήσει τον λόγο που αυτοκτόνησε η Χατιτζέ. Παράλληλα, του αναφέρει ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι ο Μουσταφά τον θεωρεί υπεύθυνο για την αλλαγή ηγεσίας στο σαντζάκι. Ο Ιλιάς πλησιάζει ύπουλα τον Μεχµέτ πίσω από την πλάτη του αλλά σταµατάει όταν ακούει φρουρούς να τους πλησιάζουν. Η Μαχιντεβράν αναφέρει στη Φιντέν ότι περιµένει νέα από τον Ιλιάς, στον οποίο έχει απόλυτη εµπιστοσύνη. Στο µεταξύ, η Μιχριµάχ ζητάει να δει τον Μπαλί Μπέη. Η Σουλτάνα τού λέει να συνεχίσει να ψάχνει τη µητέρα της και να µην πιστεύει στις φήµες που τη θέλουν να έχει πεθάνει. Τη συζήτησή τους ωστόσο παρακολουθεί κρυφά ο Ρουστέµ.

Αµετανόητος ο Σουλεϊµάν

Ο Μεχµέτ πάει για ύπνο και ο Ιλιάς συναντάει κρυφά κάποιον στο δάσος, ο οποίος του δίνει ένα κουτί. Πίσω στην πρωτεύουσα, η Αφιφέ αναφέρει στον Σουλεϊµάν ότι όλα βαίνουν καλώς στο χαρέµι χάρη στη βοήθεια της Μιχριµάχ. Αµέσως µετά του µιλάει για τη µητέρα του, η οποία θρήνησε τον θάνατο του πατέρα του και µετά επανήλθε στην καθηµερινότητα και τα καθήκοντά της. Επιπλέον του ζητά να χαµογελάει, υποστηρίζοντας ότι όλοι στο παλάτι έχουν την ανάγκη να τον βλέπουν χαµογελαστό. Ο Σουλεϊµάν απαντάει πως όταν χαθεί το φεγγάρι από τον ουρανό και πέσει σκοτεινιά, όσα κεριά και να ανάψεις δεν αντικαθιστούν τη λάµψη του φεγγαριού.

Ο Μεχµέτ πεθαίνει από ευλογιά

O Μεχµέτ µαθαίνει ότι υπάρχει επιδηµία ευλογιάς στη Μανίσα και ζητάει να ληφθούν µέτρα. Ο Ιλιάς επισκέπτεται έναν άρρωστο µε ευλογιά και ξύνοντας την πληγή του φυλάει σε µπουκαλάκι το µικρόβιο. Την επόµενη µέρα, ο Μεχµέτ εκπαιδεύεται στο σπαθί και ο Ιλιάς τον τραυµατίζει επίτηδες. Στο µεταξύ, η Φιντέν αναφέρει στη Μαχιντεβράν ότι ο Ιλιάς έστειλε µήνυµα πως το σχέδιο προχωράει καλώς. Ο Ιλιάς περιθάλπει τον Μεχµέτ και τοποθετεί κρυφά πάνω στην πληγή του το µικρόβιο της ευλογιάς που είχε πάρει από τον άρρωστο. Ο Μεχµέτ ξυπνά το βράδυ µε πυρετό και δύσπνοια. Ο Σουλεϊµάν βλέπει όνειρο τον Μεχµέτ αναίσθητο στον θρόνο, να µην ακούει καθόλου το κάλεσµά του, και ξυπνά τροµαγµένος. Η Μιχριµάχ φτάνει στη Μανίσα, βρίσκει νεκρό τον αδερφό της και λιποθυµά.

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί.

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR