counter

Οι "κρυφοί" λόγοι που σαμποτάρουν την ερωτική σας ζωή

Οι "κρυφοί" λόγοι που σαμποτάρουν την ερωτική σας ζωή
Οι "κρυφοί" λόγοι που σαμποτάρουν την ερωτική σας ζωή

Λιγότερος ύπνος, λιγότερο σεξ;


1)      Το αλκοόλ

Μπορεί να πιστεύεις –εσύ και πολλοί άλλοι- ότι το ποτό μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις περισσότερο το σεξ. Εν μέρει αυτό είναι αλήθεια όμως στην πραγματικότητα δεν πρέπει να κάνεις υπερβολές και καταχρήσεις για να μην έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη στύση στους άνδρες ενώ στις γυναίκες μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην κολπική εφύγρανση. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το σεξ υπό μέθη, μπορεί να χαλαρώσει τα μέτρα σεξουαλικής προστασίας οδηγώντας σε δυσάρεστα απρόοπτα.

2)      Τα γλυκά


Η σύσταση είναι γνωστή για τα άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα: όχι σεξ μετά από υπερφαγία. Όπως φαίνεται όμως οι αρνητικές επιπτώσεις από ένα βαρύ γεύμα σε συνδυασμό με το σεξ δεν επιβαρύνουν μόνο την καρδιά. Μπορεί να δυσκολέψει και το πεπτικό σύστημα και να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς να ξαπλώνουν μετά το γεύμα. Ακόμα όμως κι αν δεν έχετε προβλήματα υγείας ένα μεγάλο γεύμα, ιδιαίτερα αν είναι πλούσιο σε λιπαρά ή η κατανάλωση γλυκών μπορεί να εντείνει την υπνηλία σαμποτάροντας τη διάθεση για σεξ.

3)      Τηλεόραση 

Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι τους τείνουν να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές συγκριτικά με τα ζευγάρια που βλέπουν τηλεόραση μόνο στο καθιστικό αφού η προσοχή στρέφεται στην οθόνη και όχι στον σύντροφό τους. Επιπλέον, έρευνα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, τονίζει πως όσοι βλέπουν τηλεόραση πολλές ώρες κάθε μέρα, δεν απολαμβάνουν το σεξ ενώ το πιο δυνατό χαστούκι στην ερωτική ζωή έρχεται φυσικά από τις ειδήσεις και τις πολιτικές εκπομπές που βομβαρδίζουν με δυσάρεστα θέματα σαμποτάροντας τη διάθεση για σεξ.

Με τη συνεργασία του Δρ. Θάνου Ασκητή , ψυχίατρου, νευρολόγου και Προέδρου του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και των ψυχολόγων Ευφροσύνης Φωτεινάκη και Αργύρη Θεοδωρόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα στο formamag.gr





FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR