counter

“Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι οι κατσαρίδες”. Όσα λέει για τη ζωή του στη φυλακή

“Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι οι κατσαρίδες”. Όσα λέει για τη ζωή του στη φυλακή
“Οι καλύτεροι μου φίλοι είναι οι κατσαρίδες”. Όσα λέει για τη ζωή του στη φυλακή

Λάκης Γαβαλάς

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε μέσα από τις φυλακές για τις συνθήκες της ζωής του, τις γνωριμίες που έχει κάνει εκεί, αλλά εξέφρασε και το παράπονο για την αντιμετώπιση που είχε από την Δικαιοσύνη.

«Κανένα κατσαριδοκτόνο δεν σκοτώνει τις κατσαρίδες, γιατί αυτές δεν είχαν ποτέ τόσο καλή παρέα σαν τη δική µου. Οι καλύτεροί µου φίλοι είναι τώρα οι κατσαρίδες και οι κατσαρίδοι!» λέει ο γνωστός επιχειρηματίας στον δημοσιογράφο Μιχάλη Αργυρόπουλο και το Koolnews.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα χρήματα που λέγεται ότι βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού λέει: «Προκαλώ τον οιονδήποτε να βρει αυτόν το λογαριασµό. ∆εν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν όντως είχα βγάλει χρήµατα στο εξωτερικό θα είχα πληρώσει µε αυτά το χρέος µου και δεν θα βρισκόµουν έγκλειστος εγώ και η αδελφή µου η Νότα, που βρίσκεται επίσης στη φυλακή χωρίς να φταίει, ενώ είναι µητέρα µικρών παιδιών που τη χρειάζονται».

Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας μίλησε και για το πώς κυλά η καθημερινότητά του μέσα στις φυλακές: «Ασχολούµαι εντατικά µε την καθαριότητα του κελιού µου, όπως άλλωστε έκανα κάθε µέρα µε το χώρο µου και πριν τον εγκλεισµό µου. Θα ήθελα να φροντίζω το σώµα µου και την υγεία µου όπως πριν, όµως αυτό δεν είναι δυνατό, κάνω όµως ό,τι µπορώ. Με ανησυχεί η κατάσταση της υγείας µου. Εδώ δεν υπάρχει καµία υγειονοµική περίθαλψη και οι συνθήκες υγιεινής είναι πολύ κακές. Γυµνάζοµαι στο προαύλιο, ασχολούµαι µε τα βιβλία µου και το βασικό προνόµιό µου είναι ότι µία φορά την εβδοµάδα επισκέπτοµαι τον ψυχολόγο της φυλακής…»

Όσο για το πώς βιώνει τον εγκλεισμό του μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα λεει χαρακτηρστικά: “Θα προτιµούσα να µου είχε στείλει ο Θεός µια µεγάλη αρρώστια και να έφευγα έτσι. Εάν το κράτος και η δικαιοσύνη επιµείνουν ότι είµαι φοροφυγάς και όχι φοροοφειλέτης, καθώς είµαι ήδη έγκλειστος εννιά µήνες και προβλέπεται να παραµείνω εδώ για άλλους τέσσερις ακόµη στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτό που θα ήταν ιδανικό για µένα θα ήταν να µε πάνε σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστηµα, όπως οι αγροτικές φυλακές, προκειµένου να ζήσω τη δύση µου µε αξιοπρέπεια και να φύγει η ταπείνωση από επάνω µου”.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR