counter

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα! Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία τους

Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα! Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία τους
Οι Coldplay έρχονται στην Ελλάδα! Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η συναυλία τους

Ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της εναλλακτικής ροκ μουσικής με έντονα τα στοιχεία της ποπ θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τους Coldplay.

Οι Coldplay θα εμφανιστούν στη χώρα μας στις 8 Ιουνίου του 2024 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ).

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα, Πέμπτη, μέσα από βίντεο που δημοσίευσε το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η Αθήνα είναι ο πρώτος προορισμός της περιοδείας του 2024, ενώ ακολουθούν πόλεις όπως το Βουκουρέστι, η Λυών, η Ρώμη, το Ελσίνκι, η Βιέννη και το Δουβλίνο.

Να σημειωθεί, πως τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποια στοιχεία που προμήνυαν την εμφάνιση της βρετανικής μπάντας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμφάνισής τους στο Αμστερνταμ προβλήθηκε ένα βίντεο με τις χώρες που οι Coldplay αναμένεται να παίξουν μουσική και ανάμεσά τους υπήρχε και η ελληνική σημαία. 

Όπως είναι αναμενόμενο, οι θαυμαστές των Coldplay περιμένουν με αγωνία την προπώληση των εισιτηρίων που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουλίου. Ωστόσο, όποιος κάνει εγγραφή στο Coldplay.com, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην προπώληση εισιτήριων από τις 25 Ιουλίου.

Δείτε την ανάρτηση των Coldplay για την περιοδεία τους το 2024.

Ποιοι είναι οι Coldplay

Οι Coldplay δημιουργήθηκαν το 1998 στο University College του Λονδίνου από τον πιανίστα/τραγουδιστή Κρις Μάρτιν και τον κιθαρίστα Τζόνι Μπάκλαντ. Στη συνέχεια, στο μουσικό σχήμα προστέθηκαν οι συμφοιτητές τους Γκάι Μπέριμαν στο μπάσο και Γουίλ Τσάμπιον, αρχικά κιθαρίστας και αργότερα ντράμερ.

Το πρώτο τους single «Brothers & Sisters» το 1999 εντάχθηκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα τραγούδια της Βρετανίας. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το EP τους «Blue Room» το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές.

Το πρώτο πλήρες άλμπουμ τους «Parachutes» (2000) που περιλαμβάνει και το επιτυχημένο single «Yellow», βραβεύτηκε με Γκράμι Καλύτερου Εναλλακτικού Αλμπουμ.

Ακολούθησαν τα άλμπουμ «A Rush of Blood to the Head» (2002) με τη μεγάλη επιτυχία «Clocks» και το «X&Y».

Ο δίσκος του 2008 «Viva la Vida or Death and All His Friends», εν μέρει σε παραγωγή του Μπράιαν Ινο, έφτασε στην κορυφή των τσαρτ σε Αμερική και Βρετανία. Η αναγνώριση ήρθε την επόμενη χρονιά στα Γκράμι όπου οι Coldplay έλαβαν τα βραβεία Τραγουδιού της Χρονιάς, Καλύτερου Ροκ Αλμπουμ και Καλύτερης Ποπ Ερμηνείας από συγκρότημα. Τα επόμενα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ήταν τα «Mylo Xyloto» (2011), «Ghost Stories» (2014), «A Head Full of Dreams» (2015), «Kaleidoscope» (2017).

Για να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία της δισκογραφικής δουλειάς «Everyday Life» (2019), το συγκρότημα έδωσε δύο συναυλίες στην Ιορδανία οι οποίες μεταδόθηκαν σε live streaming για τους θαυμαστές όλου του κόσμου. Η μία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της Ανατολής και η άλλη της Δύσης.

Το 2021, το «Music of the Spheres» έγινε το ένατο συνεχόμενο άλμπουμ τους που φτάνει στην πρώτη θέση των βρετανικών τσαρτ.

*Photo credits: ZumaPress

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR