counter

Ο Χρήστος Ζαμπούνης μετά το σοκ που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του, πώς ήταν πλήρως εξαρτημένος απο την κοκαϊνη, εξηγεί στο FTHIS.GR, γιατί "αποκαθήλωσε" τον εαυτό του στα μάτια του κόσμου

Ο Χρήστος Ζαμπούνης μετά το σοκ που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του, πώς ήταν πλήρως εξαρτημένος απο την κοκαϊνη, εξηγεί στο FTHIS.GR, γιατί "αποκαθήλωσε" τον εαυτό του στα μάτια του κόσμου
Ο Χρήστος Ζαμπούνης μετά το σοκ που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του, πώς ήταν πλήρως εξαρτημένος απο την κοκαϊνη, εξηγεί στο FTHIS.GR, γιατί "αποκαθήλωσε" τον εαυτό του στα μάτια του κόσμου

Χρήστος Ζαμπούνης

Από τη Δήμητρα Δάρδα

Χρήστος Ζαμπούνης: Εξαιρετικός δημοσιογράφος με σπουδαίο βιογραφικό. "Πρωταγωνιστής" του ελληνικού life style, με μια ζωή ζηλευτή, όμοια με εκείνες που παρουσιάζουν οι κινηματογραφικές ταινίες του Hollywood. Αυτό όμως που βλέπαμε, ήταν το ακριβό περιτύλιγμα. Γιατί με την ιδιότητα του συγγραφέα, έγραψε την αυτοβιογραφία του και συγκλόνισε το Πανελλήνιο με τις "σκοτεινές" του αποκαλύψεις στις "Ιστορίες ενός παιδήλικα".

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.GR λίγες ημέρες, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του.

-Διαβάζοντας το βιβλίο σας, θα περιμέναμε στο εξώφυλλο έναν πιο "ιντριγκαδόρικο" τίτλο με αφορμή τις απίστευτες αποκαλύψεις που κάνετε για τη ζωή σας.

 "Αυτό θα συνέβαινε αν ο αναγνώστης "στεκόταν" μόνο στα αμφιλεγόμενα κεφάλαια".

-Ο τίτλος "Ιστορίες ενός παιδήλικα" θα ταίριαζε σε μια...παιδική έκδοση.

"Είναι νεολογισμός και σημαίνει ο ενήλικας που θέλει να παραμείνει παιδί ή το παιδί που δεν ενηλικιώνεται. Γιατί, πέρα από τα συγκεκριμένα αποσπάσματα που αναδημοσίευσαν διάφορα έντυπα, στο βιβλίο γράφω για τη ζωή μου. Και ο τίτλος αυτός επικράτησε άλλων, επειδή είναι το κεντρικό θέμα της ύπαρξής μου: η παιδικότητα. Ο άλλος τίτλος ήταν το "Η ζωή πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του life style” αλλά ήταν πολύ "λίγος" για όλα όσα αναφέρω στο βιβλίο μου".

-Αναφέρατε, πως οι υπόλοιπες σελίδες που δεν περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση, φυλάσσονται σε θυρίδα και πως έχετε ορίσει συγκριμένο πρόσωπο μετά το θάνατο σας, αν θέλει να τις δημοσιεύσει. Έχετε κάνει διαθήκη, δηλαδή;

"Ναι, έχω κάνει διαθήκη και εξουσιοδοτώ την κόρη μου Φερενίκη, αν θέλει να τα δημοσιεύσει. Έκανα τη διαθήκη μου πολύ πρόσφατα γιατί πάντα υπάρχει το… ξαφνικό. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήθελα να μπερδευτούν σύζυγοι, παιδιά, οικογένεια και η αδελφή μου. Ήθελα όλα να είναι κανονισμένα. Έχω δει πολύ κόσμο να ταλαιπωρείται από τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μια τακτοποίηση είναι".

Συμπληρώνετε τις αδημοσίευτες σελίδες ακόμα και σήμερα;

"Ωραία ερώτηση! Όμως η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξαναγράψει από τότε που ολοκλήρωσα το βιβλίο, ούτε μια λέξη. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα είμαστε όλοι καλά και θα βγει ο δεύτερος τόμος".

Μετά την προδημοσίευση συγκριμένων κεφαλαίων από το βιβλίο σας, όπου δημοσιοποιείται «σκοτεινές» στιγμές της ζωής σας, νιώθετε γύρω σας βλέμματα που σας ενοχλούν;

"Εάν σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο, δεν θα έγραφα το βιβλίο και δεν θα έβαζα κεφάλαια τα οποία είναι αμφιλεγόμενα. Δεν παρουσιάζω το καλό παιδί που τα κάνει όλα καλά. Δείχνω τη σκοτεινή μου πλευρά. Στην τελική, αυτός είμαι. Όποιος είναι φίλος μου φαντάζομαι ίσως αλλάξει γνώμη για μένα, γιατί έκανα στο παρελθόν χρήση ναρκωτικών. Αυτό το κεφάλαιο σκέφτηκα να μην το βάλω,  όπως και άλλα. Όμως σκέφτηκα ότι είναι ένα παράδειγμα. Είμαι ένα παράδειγμα για κάποιον που θέλει να τα κόψει".

Και συνέχισε: "Ελπίζω, όποιος το διαβάσει και είναι χρήστης, να πάρει δύναμη και να σκεφτεί πως αφού μπόρεσε αυτός γιατί να μην μπορώ κι εγώ. Αυτή ήταν η σκέψη μου και όχι να διαφημίσω αυτή τη δραστηριότητα μου, που δεν με τιμά. Αλλά "είμαστε" οι αδυναμίες μας και όχι μόνο οι επιτυχίες μας".

-Οικονομικά πως ανταπεξέρχεστε πλέον από τη στιγμή που η οικονομική κρίση "έπληξε" το εκδοτικό συγκρότημα όπου εργαζόσασταν;

"Οι εξελίξεις των πραγμάτων είναι οι εξής:. Με την χρηματοοικονομική κρίση επλήγει στον πυρήνα του το “Life&style” το περιοδικό που δημιουργήσαμε με τη Έλενα Λυμπέρη το 2000 και έκλεισε τελείως. Επίσης, ανεδείχθησαν άλλα μέσα που πήγαν καλά και κρατήθηκαν, όπως η εφημερίδα "Πρώτο θέμα" της οποίας είμαι από τα ιδρυτικά μέλη και επέστρεψα εκεί. Ωστόσο, εξασκώ τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" και συνεχίζω να είμαι εκδότης του οίκου "Φερενίκη" και να γράφω βιβλία".

-Οι "Καλημέρες" είναι πλέον διαφορετικές, με σταθμό ζωής το βιβλίο σας;

"Η προσέγγιση μου σε αυτή την κρίση που με "χτύπησε" -όπως και τους περισσότερους-  είναι να ανυψώσω το ηθικό όσων πλήττονται μέσα από τα γραπτά μου. Έχοντας ορθώσει πρώτα το δικό μου".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR