counter

Ο Χρήστος Πολίτης "σπάει" τη σιωπή του 15 χρόνια μετά το τέλος της "Λάμψης"

Ο Χρήστος Πολίτης "σπάει" τη σιωπή του 15 χρόνια μετά το τέλος της "Λάμψης"
Ο Χρήστος Πολίτης "σπάει" τη σιωπή του 15 χρόνια μετά το τέλος της "Λάμψης"

Το 2005, με το τέλος της Λάμψης στον ΑΝΤ1, ο Χρήστος Πολίτης αποφάσισε να ρίξει αυλαία και στην πολύχρονη καριέρα του. Έκτοτε, σπάνιες είναι οι δημόσιες εμφανίσεις του και ακόμα πιο σπάνιες οι συνεντεύξεις του. Ο αγαπημένος ηθοποιός σε μια σπάνια εξομολόγηση μίλησε για όλα στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

«Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο, αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος. Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια. Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής», δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης.

Όσο για τα χρήματα που πήρε από τη Λάμψη;

«Όταν με έκλεισαν για να παίξω στη Λάμψη, μου έδωσαν λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς που έπαιξαν στο σίριαλ. Κάτι που εγώ δεν γνώριζα. Όταν το ανακάλυψα ήταν αργά. Όταν είχα φτάσει τον προτελευταίο χρόνο να παίρνω ένα ποσό της τάξεως περίπου των 11,000 ευρώ τον μήνα, ισότιμοί μου ή και κατώτεροι έπαιρναν 30,000 τον μήνα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όμως. Έπρεπε να γίνουν. Αν θα έκανα ξανά τα ίδια; Δεν ξέρω, οι συνθήκες αποφασίσουν», καταλήγει ο Χρήστος Πολίτης, που υποδύθηκε τον Γιάγκο Δράκο για 14 ολόκληρα χρόνια.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR