counter

Ο οργασμός έχει ηλικία;

Ο οργασμός έχει ηλικία;
Ο οργασμός έχει ηλικία;

Ο οργασμός έχει ηλικία;

Σε αντίθεση με τους άντρες που όσο πιο νέοι είναι, θεωρούνται και τόσο πιο ικανοί εραστές, οι γυναίκες ωριμάζουν σεξουαλικά αντιστρόφως ανάλογα. Αυτό συχνά σημαίνει ότι η κατάκτηση του οργασμού μπορεί να είναι πιο εύκολη στα σαράντα απ’ ότι στα είκοσι. Και οι λόγοι είναι πολλοί!

 

Αν είσαι γυναίκα, πράγματι είναι επιβεβαιωμένο επιστημονικά ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο αυξάνεται η οργασμική σου ικανότητα. Έτσι, αν μόλις ξεκίνησες τη  σεξουαλική σου ζωή, θα έχεις στατιστικά πολύ λιγότερους οργασμούς σε σχέση με τις γυναίκες που είναι σεξουαλικά ενεργές για τουλάχιστον 5 χρόνια. Μία παράμετρος που παίζει σημαντικό ρόλο, είναι ο τρόπος που βιώνεις τη σεξουαλικότητά σου μέσα από τις εμπειρίες σου, την αυτοεκτίμηση καθώς επίσης και την εικόνα που έχεις για το σώμα σου.

 

Στα 20

Τα οιστρογόνα σου είναι στα ύψη, πράγμα που εντείνει τις σεξουαλικές σου ορμές. Παρόλο που είσαι έτοιμη και πρόθυμη να κάνεις σεξ, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα φτάσεις και στον πολυπόθυτο οργασμό.  Πιθανά εμπόδια;  Η αμηχανία σου λόγω έλλειψης εμπειριών και πιθανόν η ανασφάλεια που μπορεί να αισθάνεσαι για το σώμα σου. Επίσης, σ’ αυτή την ηλικία ενδιαφέρεσαι να κερδίσεις την αγάπη και την αποδοχή των ανδρών.  Μπροστά στην ανάγκη σου να είσαι επιθυμητή και να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου, αναπτύσσεις ένα άγχος αυτοπαρατήρησης που μπορεί να σε οδηγήσει σε αναστολή του οργασμού.

Ουσιαστικά μπορεί ν’ «απέχεις» από την ερωτική πράξη συμμετέχοντας σε αυτή μέσα από έναν άλλο ρόλο που σκοπό έχει να ευχαριστήσει τον σύντροφό σου. Έτσι όμως χάνεις τη δυνατότητα να αφεθείς ολοκληρωτικά και να απολαύσεις τη χαρά της ηδονής. 

 

Στα 30

Το γεγονός ότι έχεις πλέον μεγαλύτερη πείρα ανοίγει το δρόμο για πιο γρήγορους και εύκολους οργασμούς. Ενώ για τους άνδρες η δεκαετία 20-30 θεωρείται βιολογικά ως πιο αποδοτική και ικανοποιητική, για τη γυναίκα η αντίστοιχη δεκαετία είναι 30-40 ετών. Εξάλλου τώρα αρχίζεις να επικεντρώνεσαι και στις δικές σου ανάγκες, αποζητώντας πλέον όχι μόνο να ευχαριστείς το σύντροφό σου αλλά να διεκδικείς και τη δική σου ικανοποίηση.  Θα πρέπει πάντως να λάβεις υπόψη ότι συχνά η δεκαετία αυτή για τις γυναίκες συμπίπτει με τη δημιουργία οικογένειας κι ότι η έλευση των παιδιών μπορεί για κάποιο διάστημα να αποσυντονίσει τη σεξουαλική σου ζωή.

 

Στα 40

Το πιθανότερο είναι ότι έχεις πλέον ξεπεράσει τα ταμπού και τους ψυχολογικούς ενδοιασμούς στο σεξ, γεγονός που σημαίνει ότι είσαι περισσότερο χαλαρή στο κρεβάτι. Ταυτόχρονα είσαι καλύτερα ενημερωμένη και πιο εξοικειωμένη με το σώμα σου. Οι εξελίξεις εξάλλου στην αισθητική, σε συνδυασμό με τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή, μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη νεανικότητά σου.  Όλα αυτά σε ωθούν να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες και να μη διστάζεις να δίνεις οδηγίες στον ερωτικό σου παρτενέρ. Έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να φτάσεις όχι μόνο σε έναν αλλά σε  πολλούς οργασμούς.

 

50+

Σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές, σε κάνουν ν’ ανησυχείς για την ικανότητά σου να προσφέρεις ερωτική ικανοποίηση στο σύντροφο σου. Την περίοδο αυτή μπορεί να γίνεις πιο ανασφαλής και ευάλωτη ως προς την εμφάνισή σου νιώθοντας ότι χάνεις τη θηλυκότητά σου. Κι όμως το μεταβατικό αυτό στάδιο δεν σημαίνει το σεξουαλικό σου τέλος. Παρόλο που παρατηρείται μια μικρή μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας στο 30% των γυναικών, στις περισσότερες η διάθεση για ερωτική επαφή παραμένει ανεπηρέαστη. Το  στάδιο πάντως του σεξουαλικού κύκλου που επηρεάζεται άμεσα από τη μεγάλη πτώση των επιπέδων των γυναικείων ορμονών στην εμμηνόπαυση, είναι το στάδιο της διέγερσης.

Στο στάδιο αυτό η εφύγρανση του κόλπου γίνεται πλέον πιο δύσκολη και απαιτείται περισσότερος χρόνος και απτική επαφή για να υγρανθεί ικανοποιητικά η περιοχή κι αυτό μπορεί να δυσκολέψει τελικά και την έλευση του οργασμού.

Ένα θετικό πάντως είναι ότι καθώς απαλλάσσεσαι πλέον από το άγχος μια ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, μπορείς να αισθάνεσαι πιο χαλαρή. Γυμναστική, ισορροπημένη διατροφή και η συμμαχία με τον γυναικολόγο προκειμένου να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι σίγουρα χρήσιμοι βοηθοί για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το σεξ! Κυρίως όμως αυτό που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η στάση του συντρόφου σου. Περισσότερα προκαταρκτικά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μέρους του, μπορούν να δώσουν πίσω αυτό που θέλει να σου στερήσει η βιολογία!

 

 

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.  Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR