counter

"O Κουρέας της Σεβίλλης": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

"O Κουρέας της Σεβίλλης": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης
"O Κουρέας της Σεβίλλης": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο θέατρο «Κιβωτός».

Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί, που έγινε πασίγνωστο όταν ο Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι, το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δαβάκη Βερόνικα, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα και Χονδρογιάννης Άγγελος δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής. Οι ηθοποιοί γοητεύουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερούς θεατές.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με όλα τα εχέγγυα της επιτυχίας κατακτημένα, εδώ και χρόνια, απολαμβάνει δικαίως, την εκτίμηση συναδέλφων και θεατών.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ  και μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά  ακούσματα κλασσικής μουσικής.Ακούσματα τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η Ελένη Ράντου, η Ράνια Παπαδάκου, ο Γιώργος Πανταδάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Γιώτης ήταν μόνο μερικοί από τους φίλους που έδωσαν το παρόν στην παράσταση.

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR