counter

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο FTHIS.GR: Η "χρυσή" συμβουλή, ο φόβος και ο μαξιλαροπόλεμος στην πίστα

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο FTHIS.GR: Η "χρυσή" συμβουλή, ο φόβος και ο μαξιλαροπόλεμος στην πίστα
Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο FTHIS.GR: Η "χρυσή" συμβουλή, ο φόβος και ο μαξιλαροπόλεμος στην πίστα

Γιώργος Μαζωνάκης

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Τον περιμένει ένα «Καλοκαίρι στο Τέρμα», καθώς έτσι τιτλοφορείται η περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα και η επιτυχία της είναι προδιαγεγραμμένη. Η λέξη «τέρμα» σηματοδοτεί για τον Γιώργο Μαζωνάκη το ξεκίνημα μιας νέας αρχής και φαίνεται ότι  είναι έτοιμος για νέες εκκινήσεις γεμάτες επιτυχία. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, αφοπλιστικά αυθόρμητος, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας και της ζωής του, μίλησε στο FTHIS.GR για τη νέα δισκογραφική του δουλειά, την περιοδεία που ετοιμάζει σε όλη την Ελλάδα, τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν και πτυχές του χαρακτήρα του που είχαν εκφραστεί κυρίως μέσα από τα τραγούδια του.

Τι περιμένουμε από σένα αυτό το καλοκαίρι; Aυτό το καλοκαίρι είναι ένα από τα ωραιότερα καλοκαίρια μου γιατί ξεκινάω την περιοδεία από το «Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη» και θα συνεχίσω να πηγαίνω σε όλη την Ελλάδα και σε πάρα πολλά νησιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό. Και στην Κύπρο. Είμαι χαρούμενος γιατί κλείνω την  τρίτη μου δουλειά, που είναι μια τριλογία που ξεκινάει από το «Τα ίσια ανάποδα», το «Λείπει πάλι ο Θεός» και τώρα με «Το Παράξενο με μένα» και το γουστάρω γιατί πάω να δείξω στον κόσμο τι έκανα όλο αυτό τον καιρό.

"Kαλοκαίρι στο Τέρμα" ο τιτλος της περιοδείας σου. Ποια ήταν η τελευταία φορά που είπες «τέρμα» στη ζωή σου; Πιστεύω ότι η λέξη «Τέρμα» είναι το ξεκίνημα μιας νέας αρχής. Οπότε «τέρμα» μπορεί να σημαίνει κάτι προσωπικό, κάτι που μπορεί να αφορά τον συναισθηματικό σου κόσμο, κάτι που μπορεί να είναι επαγγελματικό. Οπότε μας αρέσει να βάζουμε «τέρμα» και να ξεκινάμε πάλι.

Ποιος θα ήταν ο λόγος που θα έκανε να τινάξεις μια συνεργασία στον αέρα; Να μην τηρήσουμε τα πράγματα που έχουμε βάλει κάτω, ότι θα ισχύουν σε μια συνεργασία. Θα με χαρακτήριζα τυχερό και ευλογημένο γιατί δεν μου έχει τύχει να τινάξω μια συνεργασία στον αέρα. Δεν θα ήθελα να μου συμβεί. Είμαι τόσο καλά συνδεδεμένοι από πριν για δουλειά που δεν θα τύχει εύκολα.

Η ζωή σου τα έχει φέρει όπως επιθυμούσες; Και με το παραπάνω. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν τολμώ να πω ότι έχω παράπονο από αυτή τη δουλειά και την ζωή. Ίσα- ίσα, το εντελώς αντίθετο.

Σου λείπει κάτι; Θα έλεγα ότι μου λείπει η συντροφικότητα.

Από επιλογή ή δεν έτυχε να έρθει στη ζωή σου; Και από επιλογή σε μεγάλο βαθμό γιατί έχω επιλέξει να δουλεύω πολύ, αλλά πιστεύω ότι είμαι σε μια φάση ωριμότητας που μπορώ να συντροφεύσω.

Πώς ένιωσες για την επίθεση που δέχτηκε ο Παντελής Παντελίδης από το Νότη Σφακιανάκη μιας και τον έζησες ως συνεργάτη; Δεν έχω να απαντήσω κάτι γιατί έχω επιλέξει στη ζωή μου να ασχολούμαι με τον εαυτό μου γιατί πιστεύω ότι αυτό που μας λείπει, -ειδικά στους Έλληνες-, είναι να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας και όχι με τους άλλους.  Για να μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία ασχολούμαι περισσότερο με τον εαυτό μου παρά με τους άλλους. Πρώτα να ασχολούμαστε με την καμπούρα μας και μετά με την καμπούρα του άλλου.

Ο μαξιλαροπόλεμος στη πίστα επηρέαζε την εμφάνισή σου μετά; Αυτό το γεγονός το έμαθα στο καμαρίνι. Είχα τελειώσει το δικό μου κομμάτι. Δεν με επηρέασε. Επίσης ο καθένας κάνει επιλογές, και αποφασίζει τον τρόπο που θα βγει προς τα έξω, είτε αυτό λέγεται δουλειά ή ο,τιδήποτε. Δεν θεώρησα ποτέ ότι θα υπήρχε κάτι που θα επηρέαζε εμένα. Γιατί ήμασταν τρία διαφορετικά πρόσωπα με τρεις διαφορετικές επιλογές. Η συνεργασία μου είναι από τις πιο πετυχημένες που έχω κάνει. Και κρατάω αυτό.

Λόγω οικονομικής κρίσης τι παραχωρήσεις έχεις κάνει σε ότι αφορά τις συνεργασίες, την αμοιβή σου, τις απαιτήσεις σου; Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και αρκετά χρόνια. Η κρίση δεν είναι τωρινή. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, πολιτική και οικονομική, συμπεριλαμβάνει πολλά στάδια. Εμείς όμως σαν ομάδα και την εποχή που δεν υπήρχε κρίση δεν υπερεκτιμήσαμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε το προιόν «Μαζωνάκης». Η κρίση σαφέστατα μας ακούμπησε, αλλά ήμασταν σε πολύ λογικά πλαίσια και σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες, ώστε να μη μας φύγει η γη κάτω από τα πόδια μας. Οπότε κάναμε υποχωρήσεις σε λογικά πλαίσια.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος; Εγώ κάνω βουτιά στους φόβους μου πια. Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι να μην είμαι καλά από υγεία και να μην μπορώ να τα βρω με τον εαυτό μου που είναι και ο μεγάλυτερός μου αγώνας. Ο εχθρός μας και ο φίλος μας.

Υπάρχει κάποιος που «σημάδεψε» την καριέρα σου; Υπάρχουν άνθρωποι που με σημάδεψαν όντως. Και το σημαντικό είναι να μπορείς να το δεις αυτό το πράγμα. Γιατί με όλη την ένταση και την πληθώρα της δουλειάς, ξεχνάμε να πούμε «ευχαριστώ» σε ανθρώπους που ήταν δίπλα μας σε δύσκολες ή καλές στιγμές. Το σημαντικό για μένα είναι να μπορώ να μπλέκω την αλήθεια, να πω ευχαριστώ, να «αγκαλιάσω» και να πω ευχαριστώ γιατί έτσι είναι.

Ποια είναι η «χρυσή» συμβουλή της ζωής σου; Να είμαι ο εαυτός μου και οι άλλοι να θέλουμε να μας αγαπάνε γι'αυτό που είμαστε και όχι γι'αυτό που θα θέλαμε να είμαστε. Αλήθεια και αγάπη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR