counter

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;
Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Όταν δύο άνθρωποι φτάνουν στα σκαλιά της εκκλησίας εκτός από τη χαρά που σίγουρα νιώθουν, νιώθουν και κάτι άλλο. Φόβο για τη μέρα που ο έρωτας θα περάσει. Άραγε υπάρχει τρόπος να μην έρθει ποτέ;

 

Η ιδέα ότι θα μείνουμε με έναν άνθρωπο για όλη την υπόλοιπη ζωή μας μπορεί να μας γεμίσει με ένα σωρό αντιφατικά συναισθήματα. Χαρά, αγωνία, αίσθηση ασφάλειας, προσμονή αλλά και άγχος. Κι αν είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Αν μια μέρα ξυπνήσω και δεν ανυπομονώ να ανοίξω τα μάτια μου για να δω τον άνθρωπο που παντρεύτηκα να ξυπνάει δίπλα μου; Μην βασανίζετε το μυαλό σας. Ο έρωτας δε θα σας  εγκαταλείψει αρκεί να μην τον εγκαταλείψετε κι εσείς.

 

Μην αφήνεστε

 

Σε μία σχέση ειδικά όταν υπάρχει ρουτίνα όπως στον γάμο είναι πολύ σημαντικό να μην επαναπαυτείτε. Φροντίστε τον εαυτό σας αλλά και τη συμπεριφορά σας απέναντι στον σύντροφό σας. Δεν είναι φοβερό να σας βλέπει μία στο τόσο ατημέλητες αλλά μην το κάνετε και σύστημα. Ούτε θα έρθει το τέλος αν καμιά φορά ανταλλάξετε και μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ όμως δεν πρέπει να αναπαράγετε μία άδικη ή κακή συμπεριφορά σε κάθε ευκαιρία.  Όταν θεωρούμε τον άλλον δεδομένο στη ζωή μας συχνά μπορεί να αφεθούμε σε ένα κλίμα  που μετά θα είναι δύσκολο να το αλλάξουμε προς το καλύτερο.

 

Μείνετε σε επαφή

 

Ένας γάμος δεν στηρίζεται μόνο στην καλή σεξουαλική σχέση αλλά και στην επικοινωνία του ζευγαριού. Ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του, προσπαθήστε να μιλάτε μαζί του όσο πιο συχνά μπορείτε και να κάνετε πράγματα μαζί από το μαγείρεμα στο σπίτι μέχρι μακρινά ταξίδια. Αν χτίσετε μια γερή σχέση στους υπόλοιπους τομείς τότε και η ερωτική σας ζωή δε θα μείνει πίσω.

 

Ποτέ δεν είναι αργά

 

Ακόμα κι αν δείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς να πλησιάζουν απειλητικά μην τρομάξετε. Σκεφτείτε νέα πράγματα να κάνετε με τον σύντροφό σας και δείξτε του πόσο σημαντικός σας είναι ακόμα. Το πάνω χέρι, τουλάχιστον στη σχέση σας, το ’χετε εσείς όχι ο χρόνος.

 

Tip: Σπάστε τη ρουτίνα. Ξεσηκώστε τον σύντροφό σας να πάτε μία ξαφνική εκδρομή ή κάνετε κάτι καινούργιο μία φορά τον μήνα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε για να περνάτε καλά μαζί.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR