counter

Ο Φάνης Μουρατίδης εξομολογείται: "Η ενασχόλησή μου με την υποκριτική οφείλεται στην εκκλησία"

Ο Φάνης Μουρατίδης εξομολογείται: "Η ενασχόλησή μου με την υποκριτική οφείλεται στην εκκλησία"
Ο Φάνης Μουρατίδης εξομολογείται: "Η ενασχόλησή μου με την υποκριτική οφείλεται στην εκκλησία"

Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε πρόσφατα στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο Φάνης Μουρατίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόσο σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή του η πίστη του στον Θεό!

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής του…

«Με έμαθε να πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω το αδύνατο και να οραματίζομαι. Αλλά και να διακρίνω ότι μέσα στο θαύμα ενυπάρχει και το θείο! Η πίστη σού μαθαίνει να μην αποθαρρύνεσαι και να μην απογοητεύεσαι στις δύσκολες στιγμές. Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις καταφέρει να αποκτήσεις τα στοιχεία της αντοχής, της υπομονής και της επιμονής. Επειδή, όταν ο στόχος θα έχει επιτευχθεί, ως προς εμένα αυτό συνιστά ένα μικρό θαύμα. Τα θαύματα της καθημερινότητας αθροιστικά κάνουν ένα θαύμα ζωής! Όλοι θεωρούν ότι το θαύμα είναι η Ανάσταση του Λαζάρου, δεν είναι όμως έτσι! Λένε κάποιοι: ‘‘Ανάψαμε 40 λαμπάδες, αλλά δεν έγινε καλά ο άνθρωπός μας”. Δεν μπορούμε όμως να μπούμε σε αυτή τη λογική. Το θείο νομίζω ότι σε βάζει σε δοκιμασία!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πριν από 30-40 χρόνια το επάγγελμά μου ήταν καταδικαστέο, κουβαλούσε πάνω του μια ρετσινιά. Μην κοιτάτε σήμερα που έχει γίνει αυτό μόδα και είναι αποδεκτό. Τους ηθοποιούς παλαιότερα δεν τους καλούσαν ούτε ως μάρτυρες στα δικαστήρια! Θεωρούνταν πρόσωπα του περιθωρίου. Υπό αυτή την έννοια, ο ηθοποιός εκπροσωπεί κατά κάποιον τρόπο το ‘‘δαιμονικό στοιχείο”. Αυτά τα στεγανά είναι που πρέπει να αποβάλουμε από πάνω μας, αυτά τα σκοταδιστικά βαρίδια. Κάνοντας έναν απολογισμό για το πώς γοητεύτηκα από τη δουλειά μου και πώς αυτή με τράβηξε προς τα εκεί χωρίς να το ξέρω, βρήκα ότι αυτό οφείλεται στην Εκκλησία».


 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR