counter

O 76χρoνος σπουδαίος έλληνας ηθοποιός παντρεύεται για 4η φορά! Η σύντροφός του είναι 30 χρόνια μικρότερη του και του μιλάει στον πληθυντικό

O 76χρoνος σπουδαίος έλληνας ηθοποιός παντρεύεται για 4η φορά! Η σύντροφός του είναι 30 χρόνια μικρότερη του και του μιλάει στον πληθυντικό
O 76χρoνος σπουδαίος έλληνας ηθοποιός παντρεύεται για 4η φορά! Η σύντροφός του είναι 30 χρόνια μικρότερη του και του μιλάει στον πληθυντικό

 ΚΟΥΙΖ

Από τη Δήμητρα Δάρδα

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα. Έζησε μεγάλες δόξες στην καριέρα του και θυελλώδεις έρωτες με διάσημες star του Hollywood. Κι όμως, παρά τους τρείς γάμους του και τις περιπέτειες της υγείας του τον τελευταίο καιρό, ο Σπύρος Φωκάς δηλώνει πως το καλοκαίρι παντρεύεται.

Η μέλλουσα σύζυγός του Λίλιαν που άλλαξε το επίθετο της ήδη σε Φωκά, μιλάει πρώτη φορά και αποκλειστικά στο FTHIS.GR για τη γνωριμία τους, τη σχέση τους αλλά και τον γάμο τους!

Ερωτευμένη μαζί του απο μικρό κορίτσι.

"Με το Σπύρο Φωκά, ήμουν ερωτευμένη από μικρή. Και με το πέρασμα των χρόνων, αυτός ο έρωτας μεγάλωνε. Καθόμουν μπροστά στη τηλεόραση και όταν τον έβλεπα έλεγα στη μαμά μου: "Έναν τέτοιο άντρα θέλω να παντρευτώ" κι εκείνη μου απαντούσε: "Ναι ναι" για να μην μου χαλάσει το χατίρι. Και να που η ζωή, με έφερε στο δρόμο του, στη ζωή του και νιώθω -από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας μας- ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο".ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ - ΛΙΛΙΑΝ

Στη συνέντευξη, η Λίλιαν δεν αναφέρει το σύντροφό της με το μικρό του όνομα, αλλά ως "ο κ. Φωκάς".

"Το κάνω γιατί πάνω από όλα νιώθω έναν απίστευτο σεβασμό στο πρόσωπό του. Ακόμα και στα δύο πρώτα χρόνια της σχέσης μας του μιλούσα στον πληθυντικό! Πότε ενικό και πότε πληθυντικό! Αλλά το δεύτερο επικρατούσε τις περισσότερες φορές. Αισθάνομαι δέος για το πρόσωπό του, γι αυτό που είναι σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός".

Η γνωριμία του ζευγαριού έγινε πριν από 5 χρόνια σε μια θεατρική περιοδεία. Εκεί γνωρίστηκαν και η Λίλιαν συνάντησε επιτέλους τον άντρα των ονείρων της, όπως λέει.

"Εκείνος με έβλεπε πρώτη φορά. Εγώ τον γνώριζα, ήμουν από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες του και πολύ ερωτευμένη, όπως προείπα. Φανταστείτε πως ένιωσα, όταν συνάντησα το μεγαλύτερο μου ίνδαλμα. Και η γνωριμία μας, έγινε πολύ όμορφα, ανώδυνα. Ποτέ δεν επιχείρησα να συναντήσω τον κ. Φωκά επί τούτου, να έρθω σε επαφή μαζί του. ‘Ήταν πολύ μεγάλο και σπουδαίο αυτό που ένιωθα και πίστευα ότι έτσι θα το χαλούσα. Βρεθήκαμε λοιπόν συμπτωματικά και δεν μπορούσα να το βάλω στα πόδια!  Όταν βρεθήκαμε στον ίδιο θίασο, γιατί είμαι κι εγώ ηθοποιός, κατά κάποιο τρόπο του την "έπεσα" διακριτικά, κίνηση που έκανα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Εκπέμπει τόσο σεβασμό, είναι τόσο ευγενικός και κύριος. Βρήκαμε λοιπόν, γρήγορα κοινούς "κώδικες"και από εκείνη την ημέρα είμαστε και ζούμε μαζί".

Η υποκριτική, οι σπουδές και τα εμπορικά θέατρα

Η Λίλιαν είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής Τράγκα. Προηγουμένως, είχε δώσει εξετάσεις στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, πέρασε αλλά φοίτησε μόνο για λίγους μήνες. Εργαζόταν και δεν μπορούσε να είναι συνεπής στα μαθήματα.

"Αγαπώ πολύ το θέατρο όμως η απόφαση μου να μην συνεχίσω ήταν συνειδητή και αφορούσε τον σύντροφό μου. Το μεγαλείο του, όμως. Δεν ήθελα να είμαι λεπτό μακριά του. Είναι ένας άντρας "παλιάς κοπής" και αυτό νομίζω κατά βάθος χρειάζεται κάθε γυναίκα. Άλλωστε νομίζω, πως αν συνέχιζα να εξασκώ το επάγγελμα μου, δεν θα με παντρευόταν" είπε αστειευόμενη.

"Τελευταία μου δουλειά ήταν στο "Επί κολωνώ" με την σκηνοθέτη Ελένη Σκόντη, παράσταση που ανέβηκε τελικά την επόμενη χρονιά αλλά με διαφορετικό cast. Δεν με ένοιαξε που βρέθηκα εκτός, γιατί γνώρισα σημαντικούς ηθοποιούς, όπως το Δημήτρη Λάλο, σπουδαίο δάσκαλο".

Και συνέχισε: "Δεν έχω ταλέντο στα εμπορικά θέατρα! Έτσι πιστεύω. Είναι μια χαρά οι εμπορικές παραστάσεις, αλλά δεν μου ταιριάζουν. Μετά από τόσους σημαντικούς δασκάλους που είχα, όπως τη Νίκη Τριανταφυλλίδη με τη οποία συνεργάστηκα για δύο χρόνια, έχω πεισθεί πως δεν ανήκω εκεί".

Μοιράζονται τις ημέρες και τις ώρες τους, κάνοντας κοινού ενδιαφέροντος πράγματα, "Κάθε μέρα, είναι σαν πάρτι με τον κ. Φωκά στο σπίτι. Το χιούμορ δεν μας λείπει στιγμή και αυτό είναι από τα μεγάλα μας κοινά"!

ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ

Οι φίλοι και οι γονείς της.

"Όταν έγινε γνωστή η σχέση μας, οι φίλοι μου το αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Ήξεραν τη αγάπη που ένιωθα στο πρόσωπό του. Και όσοι με γνωρίζουν καλύτερα, δεν θεώρησαν ποτέ ότι… μεγαλοπιάστηκα επειδή είναι τόσο γνωστός ο κ. Φωκάς, γιατί είμαι πιο "επί της ουσίας" άνθρωπος. Και οι γονείς μου που τους έχασα κάποια χρόνια πριν, αν ζούσαν και κυρίως η μητέρα μου, νομίζω θα ήταν πολύ χαρούμενη που ένα τόσο μεγάλο μου όνειρο, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας είχε γίνει πραγματικότητα".

Ο γάμος, το νυφικό και οι κουμπάροι

"Δεν έχω κάνει καμία προετοιμασία για το γάμο. Ούτε το που, ούτε το πώς, ούτε, ούτε, ούτε! Δεν θα είναι για μένα ο πρώτος μου γάμος, αλλά πραγματικά δεν το έχω σκεφτεί. Δεν έχω αποφασίσει αν θα φορέσω νυφικό. Το μόνο που ξέρω είναι πως ο -πολιτικός- γάμο μας θα γίνει σε στενό κύκλο, αλλά με πολλούς "κουμπάρους", όλους τους φίλους μας".

Η πρόταση γάμου

"Η πρόταση γάμου ήρθε πριν από καιρό, όταν συζητούσαμε μεταξύ αστείου και σοβαρού για τη σχέση μας. Τότε μου το πρότεινε: "Ετοιμάσου, θα παντρευτούμε". Του είπα αστειευόμενη να το ξανασκεφτεί, αλλά ο κ. Φωκάς επέμενε. Και φυσικά δέχτηκα με πολύ χαρά! Είναι τελείως τυπικό αλλά και ουσιαστικό συνάμα".

Η διαφορά ηλικίας.

"Η διαφορά ηλικίας μας είναι περίπου 30 χρόνια και προσωπικά είναι το καλύτερο μου. Καθημερινά περνάω εξετάσεις μαζί του! Μαθαίνω κοντά του, τόσα πολλά. Και μου αρέσουν όλα πάνω του και δεν έχω πάψει να τον θαυμάζω, λεπτό. Υπάρχει αυτό το πέπλο σεβασμού από την πλευρά μου, ακόμη και ο πληθυντικός ή ένα του άγγιγμα, είναι που κάνει το σεξ μαζί του, τόσο ιδιαίτερο".

Μαζί του παντού.

Η Λίλιαν, δεν αφήνει τον αγαπημένο της ούτε στιγμή. Καθημερινά είναι μαζί του και στις πρόβες της θεατρικής παράσταση όπου θα πρωταγωνιστεί "Τα παιδιά του πατρός" που έγραψε και σκηνοθετεί ο Στέφανος Κακαβούλης. Είναι εκεί, κάτω από τη σκηνή και δεν τον αφήνει λεπτό από τα μάτια της που λατρεύουν να τον κοιτούν.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR