counter

Ντίνα Νικολάου: «Θυμάμαι έγραφα τις εκπομπές και μετά…»

Ντίνα Νικολάου: «Θυμάμαι έγραφα τις εκπομπές και μετά…»
Ντίνα Νικολάου: «Θυμάμαι έγραφα τις εκπομπές και μετά…»

Μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή μαγειρικής όπως είναι το «Dina’s Bakery» στον ΑΝΤ1, η Ντίνα Νικολάου θα προτείνει απλές, γευστικές και υγιεινές συνταγές. Η ίδια, λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής, έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό «MYtv» και τη Μάρα Σαρρή.

Μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφετε ξανά και στον ΑΝΤ1...
Ναι, επιστρέφω στο πρώτο μου τηλεοπτικό σπίτι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Έχω ωραίες αναμνήσεις από τον ΑΝΤ1. Ήταν δύο χρονιές πολύ δυνατές γιατί μπήκα τυχαία στην τηλεόραση και έπεσα λίγο στα βαθιά. Όμως, τότε, γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι με βοήθησαν γιατί μου έδειξαν εμπιστοσύνη αμέσως.

Στο τηλεοπτικό σας ξεκίνημα γνωρίσατε ανθρώπους που σας έδειξαν εμπιστοσύνη. Στην πορεία σας αντιμετωπίσατε δυσκολίες ή βιώσατε ανταγωνισμό;
Σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός γιατί λίγο έως πολύ όλοι μαγειρεύουμε τώρα. Βέβαια, το να είσαι τηλεοπτικός σεφ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ένας σεφ, ο οποίος θα διακριθείς και σαν επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης. Δηλαδή, δεν απαιτεί τα ίδια ταλέντα. Η τηλεοπτική μαγειρική απαιτεί σωστή και καθαρή χρήση του ελληνικού λόγου, δομημένη σκέψη και έναν τρόπο μετάδοσης έτσι ώστε να μπορείς να μεταδόσεις σε στάδια. Βλέπω, πολλές φορές, σε εκπομπές που υπάρχει στήλη μαγειρικής που ζητάνε στους ανθρώπους που καλούν να μαγειρέψουν μέσα σε πέντε λεπτά να μαγειρέψουν. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί σε αυτά τα λεπτά δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αρχίζουν βράζουν, τους αγχώνουν και μετά δείχνουν το έτοιμο φαγητό. Εγώ είχα την τύχη και τότε στον ΑΝΤ1 είχα δέκα λεπτά τηλεοπτικό χρόνο για να μαγειρέψω και στην πορεία τα λεπτά έγιναν δεκαπέντε και μετά είκοσι. Ήταν εκπληκτικό έκανα τις συνταγές μου και ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος καταλάβαινε τι γινόταν. Θέλω να πω, η μαγειρική έχει μια σοβαρότητα και από τη στιγμή που θες να κερδίσεις τηλεθέαση μέσα από αυτή τη στήλη, δώσε λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να επικοινωνήσει καλά τη συνταγή του. Αυτό δεν εύκολο. Πρέπει να υπάρχει ειδικό μάθημα σε σχολές που να είναι η τηλεοπτική μαγειρική. Όσοι το κάναμε το μάθαμε μόνοι μας. Εγώ ήμουν πολύ αυστηρός κριτής με τον εαυτού μου. Θυμάμαι έγραφα τις εκπομπές και μετά έβλεπα τα λάθη μου και παρατηρούσα πως μπορεί εγώ να έλεγα πράγματα που τα είχα δεδομένα όμως ο άνθρωπος από το σπίτι δεν θα το καταλαβαίνει. Την επόμενη φορά λοιπόν, το διόρθωνα. Βέβαια, είχα και τον καλύτερο κριτή όλων τη μητέρα μου.

Θεωρείτε ότι είναι μόδα οι εκπομπές μαγειρικής και τα αντίστοιχα ριάλιτι;
Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αυτό αλλά σε όλες τις χώρες. Τα ριάλιτι μαγειρικής δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική. Έχουν σχέση με την ίντριγκα. Άρα ψάχνουν να βρουν χαρακτήρες που θα έχουν τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Λογικό δεν είναι; Όμως αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματική μαγειρική. Ούτε εγώ αυτό που κάνω στην τηλεόραση έχει σχέση με την πραγματική μαγειρική. Εγώ κάνω και το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές, οικιακή μαγειρική. Γιατί εμένα το κοινό μου στην τηλεόραση είναι ο κόσμος, ο οποίος με βλέπει. Δε μπορώ εγώ αυτό το κοινό να μη δώσω σημασία και να κάνω τα δικά μου. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Αυτά τα κάνω στα σεμινάρια για επαγγελματίες. Η τηλεόραση είναι λαϊκό μέσο που το κάνω για όλους. Είναι μέσο που μπορεί να εκπαιδεύσει γαστρονομικά και είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Το θεωρώ μεγάλη τύχη που βρίσκομαι στην τηλεόραση, την αγαπώ πολύ. Είναι ένα εκπληκτικό μέσο...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR