counter

Νόνικα Γαληνέα: Το βιογραφικό, οι κόρες και οι άντρες της ζωής της

Νόνικα Γαληνέα: Το βιογραφικό, οι κόρες και οι άντρες της ζωής της
Νόνικα Γαληνέα: Το βιογραφικό, οι κόρες και οι άντρες της ζωής της

Έφυγε από τη ζωή στα 85 της χρόνια η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Άφησε τη δική της σφραγίδα στο χώρο της έβδομης τέχνης και αγαπήθηκε πολύ. Μπορεί να έπαιξε μόνο σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Νόνικα Γαληνέρα: Βιογραφικό

Η Νόνικα Γαληνέα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου του 1938. Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια, επιχειρηματίας. Τη βάφτισαν Αντιγόνη. Πατέρας της ήταν ο δικηγόρος Πέτρος Γαληνέας και μητέρα της η Θεοδοσία Καραϊωσηφόγλου.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 με τις "Όρνιθες" του Αριστοφάνη. Το 1969 συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Έχει παίξει σε πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις αλλά μόνο σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες. "Η λεωφόρος του μίσους" το 1968, "Η κόρη του Ήλιου" το 1971, "Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι κι εμείς" το 1972 και στην "Κόμισσα της Κέρκυρας" το 1972.

Στην τηλεόραση την έχουμε δει το 1972 στον "Παράξενο ταξιδιώτη" της ΕΡΤ, το 1992 στο "13ο κιβώτιο" του ΑΝΤ1 και το 1993 στο "Ζιγκολό", επίσης στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης - Νόνικα Γαληνέα: Πότε και που θα γίνει η κηδεία της - Η επιθυμία της οικογένειας

Νόνικα Γαληνέρα: Σπουδές

Ήταν μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο "Μακρή". Όταν ήταν 14 ετών πήρε μεταγραφή για σχολείο της Φλωρεντίας. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Châtelard School στην Ελβετία σύμφωνα με τη Wikipedia. Στα 18 της εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο και στη συνέχεια σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης «Γουέμπερ Ντάγκλας» και στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Νόνικα Γαληνέα: Οι γάμοι της

Η Νόνικα Γαληνέα παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια.

Σύντροφός της για αρκετά χρόνια στη ζωή αλλά και στο θέατρο, ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης με τον οποίο δεν παντρεύτηκαν ποτέ αν και όλοι πίστευαν ότι είχαν παντρευτεί. Με τον αγαπημένο ηθοποιό, ζούσαν σαν παντρεμένοι και χώρισαν το 1990, με τη σχέση τους να διαρκεί 21 ολόκληρα χρόνια.

Νόνικα Γαληνέα: Συγκινεί το "αντίο" της Finos Film, "Σήμερα θα ανταμώσει με τον Αλέκο της"

Νόνικα Γαληνέρα: Οι κόρες

Από τον πρώτο της γάμο απέκτησε τρεις κόρες. Τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα (γνωστή και από τη σειρά "10 λεπτά κήρυγμα) που γεννήθηκαν το 1957 και την Μαρία-Αμαλία (σημαντική πορεία στο θέατρο) που γεννήθηκε το 1961.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε πει για την υγεία της

Η Νόνικα Γαληνέα ένα χρόνο περίπου πριν είχε πει στη Σάσα Σταμάτη και στην Secret σχετικά με την υγεία της. "Είμαι καλύτερα. Πέρασα μια μπόρα, αλλά τώρα είμαι πολύ καλύτερα. Νοσηλεύτηκα για µμεγάλο διάστημα στο “Υγεία”. Επρόκειτο για μια δύσκολη, πολύ κακή στιγμή της ζωής µου, αλλά ευτυχώς είμαι ζωντανή".

Photos: NDP Press, Papadakis Press

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR