counter

Νένα Χρονοπούλου: Συγκινεί η μάχη που έδωσε για να κρατήσει στη ζωή τον γιο της

Νένα Χρονοπούλου: Συγκινεί η μάχη που έδωσε για να κρατήσει στη ζωή τον γιο της
Νένα Χρονοπούλου: Συγκινεί η μάχη που έδωσε για να κρατήσει στη ζωή τον γιο της

Ο αγώνας της Νένας Χρονοπούλου να καταφέρει να κρατήσει στη ζωή ένα ξεχωριστό μωρό 850 γραμμαρίων δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάθε στιγμή του αγώνα αυτού, αλλά και της μετέπειτα καθημερινότητάς της με τον 12χρονο (σήμερα) γιο της, έρχεται να μας πλημμυρίζει συναισθήματα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της με τίτλο “Γεννημένος 850 γραμμάρια”.

Η ιστορία της αναβιώνει μέσα από το βιβλίο αυτό, του οποίου αποσπάσματα είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε μέσα από το άρθρο της Δήμητρας Δάρδα που φιλοξενείται στην εφημερίδα “Espresso”. Η Νένα Χρονοπούλου εισήχθη στην αίθουσα τοκετού με ακατάσχετη αιμορραγία στις 17 Δεκεμβρίου του 2004. Το αίμα της που έτρεχε στον διάδρομο τη σόκαρε. Έχανε τις αισθήσεις της. Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Θυμάμαι τον γιατρό μου να ουρλιάζει ”Νένα, μη μου φεύγεις τώρα. Ηρέμησε, σε χάνω. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ζήσεις εσύ. Όλα θα πάνε καλά” κι εγώ του απάντησα: “Το μωρό να ζήσει”. Ήταν μόνο 25 εβδομάδων και 3 ημερών, και τα πνευμονάκια του ήταν ανύπαρκτα. “Πάμε να το γεννήσουμε το αγόρι;” μου λέει ο Σπύρος ο αναισθησιολόγος από την Καλαμάτα. “Πάμε, ρε πατρίδα, και αν είναι να ξυπνήσω μόνη μου, καλύτερα να μην ξυπνήσω”. Έξι μόλις λεπτά μετά, άρχισε η πορεία του Ήρωά μου», γράφει.

Η Νένα Χρονοπούλου με τον μικρό της όταν ήταν μωρό

Το μωρό γεννήθηκε μόλις 850 γραμμάρια. Από εκεί πήρε τον τίτλο  του το βιβλίο της, στο οποίο παραθέτει με κάθε λεπτομέρεια τόσο τις όμορφες, όσο και τις δύσκολες στιγμές. Γιατί είναι όμορφο το θαύμα που εκτυλίχθηκε μιας και ο μικρός Χρηστάκης κατάφερε να μείνει στη ζωή της, δύσκολος, όμως, ο δρόμος που χρειάστηκε να ακολουθήσουν και οι δύο τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν  στις απαιτήσεις του μοναδικού αυτού περιστατικού ήταν ιδιαίτερα δύσκολος.

Σήμερα, ο Χρήστος είναι 12 ετών. Ένα παιδί ξεχωριστό, το οποίο πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, ενώ στο σπίτι έχει δύο δασκάλες οι οποίες τον βοηθούν να ανακαλύπτει τον κόσμο…  Δίπλα του, φυσικά, είναι πάντα η μητέρα του η οποία του δίνει από την πρώτη στιγμή της ζωής του όλη την αγάπη που χρειάζεται προκειμένου να δυναμώνει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR