counter

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός

Για τη Δευτέρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.  Οι άνεμοι  θα πνέουν βόρειοι, τοπικά ισχυροί στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα μέχρι τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 08/09/2015

 Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια την
ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται σημειώσει πτώση.

πηγή antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR